Sepp "nezaustavljivi" Blatter: Nemam veze s korupcijom, Fifu ću voditi do 2015.

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter najavio je u intervjuu za njemački Bild uvođenje kamera na gol-crtu od sljedeće sezone. Govorio je i o optužbama za korupciju, sucima i ženama u nogometu.

Razgovor je, međutim, otvoren provokativnim pitanjem Bildova novinara: Zašto sa 75 godina ne uživate u mirovini?

"U fazi sam u kojoj se ne mogu zaustaviti. Moram nešto raditi. Da se sada povučem, imao bih grižnju savjesti. Još uvijek nisam završio svoju misiju. FIFA-in se brod trenutno nalazi u oluji i moram ga ponovno uvesti u mirne vode. Čeka me puno posla, ali otac me učio da nikad ne odustajem. Do 2013. se možemo vratiti u mirne vode, nakon toga ću još dvije godine uživati u plovidbi, a onda mogu reći zbogom", odgovorio je Blatter.

*Ako na Googleu upišete Sepp Blatter i korupcija, dobit ćete dva milijuna odgovora…

"Pogrešno je povezivati me s korupcijom. Tijekom godina se to ponavlja, mnogi su me optuživali da sam uzimao mito, ali ništa nisu dokazali. Bilo bi me sram da sam se upleo u takvo što. Savjest mi je čista."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Je li pritisak u nogometu prevelik? Njemački sudac Babak Rafati se pokušao ubiti, velški izbornik Gary Speed si je oduzeo život…

"Moramo biti oprezni, ne smijemo nikoga optuživati za samoubojstva. Ali, mogu reći da su suci pod prevelikim pritiskom. U mnogim zemljama, uključujući i Njemačku, oni nisu profesionalci. Ako naprave tri pogreške, bit će izbačeni s liste, a plaćeni su po utakmici. Treba im sigurnost i profesionalni ugovori. Zato ćemo već na Svjetskom prvenstvu 2014. angažirati isključivo suce koji su profesionalci.

*Hoće li suci dobiti pomoć tehnologije?

"Omogućit ćemo im najmanje jednu pomoć - kameru na gol-crti. IFAB će u ožujku glasati za uvođenje kamera i ako odluka bude pozitivna, mogli bismo krenuti s time već od sezone 2012/13."

*Može li žena biti predsjednica FIFA-e?

"Trebaju nam žene u Izvršnom odboru, siguran sam da će ih uskoro i biti. Žene su iznimno važne u nogometu i mislim da je moguće da ćemo jednog dana imati ženu za predsjednicu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara