Šimić: U Monacu nisu korektni, mogu još uvijek odigrati dvije-tri sezone na visokoj razini

Šimić: U Monacu nisu korektni, mogu još uvijek odigrati dvije-tri sezone na visokoj razini

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DARIO ŠIMIĆ ove sezone nije odigrao niti jedne minute u francuskom Le Championnatu, ali je i dalje član Monaca.

Sve je loše po Šimića krenulo od trenutka kada je za trenera u klub prošlog ljeta došao Guy Lacombe, koji je javno izrazio nepovjerenje u tri hrvatska nogometaša koja je zatekao u klubu. Nikola Pokrivač je vrlo brzo otišao u Red Bul Salzburg, Jerko Leko je u posljednje vrijeme kandidirao za momčad te odigrao nekoliko minuta, dok je Šimić i dalje "na ledu".

Neki su prigovarali Šimiću da samo čeka kraj ugovora u Monacu (krajem aktualne sezone) te da se ne obazire na ponude, koje postoje, ali mu je ugodnije ponekad trenirati, nikad ne igrati, a primati redovitu plaću. Takvim komentarima je odgovorio sam nogometaš u razgovoru za France Football.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam još dvije-tri godine igrati na visokoj razini, kakva se traži od mene. Prošle sam sezone igrao 27 utakmica i uvijek sam davao sve od sebe. Nije uvijek bilo lako, ali se nisam tužio. Sada sam odjednom postao prekobrojan i višak. Ne razumijem zašto, jer mi nitko na to nije dao pravi odgovor", rekao je Šimić i nastavio:

"Uvijek sam bio ozbiljan prema svom poslu u Monacu, ali u klubu nisu bili uvijek takvi prema meni. Kada sam dolazio u Monaco odbio sam unosniju ponudu koju sam imao od Galatasarayja. Zato sam mislio da zavrjeđujem malo veći respekt. Zašto ne igram treba pitati trenera, a ne mene."

Šimić je završio uz riječi:

"Meni i mojoj obitelji je lijepo ovdje. Ako se ništa drugo ne dogodi, čekat ću ovdje do kraja sezone i vidjeti što i kako dalje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara