Širić sudi susret Lige prvaka između Monaca i PSV-a

UTAKMICU 5. kola Lige prvaka između Pršinog Monaca i nizozemskog PSV-a sudit će jedan od najboljih hrvatskih sudaca Željko Širić, a njegovi pomoćnici bit će Slivar i Novosel, dok će Vitković biti četvrti sudac.

Jedini hrvatski sudac na FIFA-inoj listi, u Hrvatskoj ima mnogo onih koji ga ne simpatiziraju, a među prvima su nogometni prvoligaši Dinamo i Rijeka. Dinamo je Širića optužio za kontinuirano pomaganje Hajduku, a Rijeka je bila ogorčena na Širića zbog suđenja na utakmici Rijeka – Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Rijeke Ivan Brleković ustvrdio je tada kako je Rijeka "razočarana i ponižena", a Širićevo suđenje opisao je riječima "tendenciozno i antisportsko".

Širić je sudio vrlo važan susret u kvalifikacijama za EP između Finske i Italije. Uz nekoliko sitnih primjedbi iz obje reprezentacije Širić je na kraju dobio dobre kritike. Talijani su Širiću prigovorili da nije dodijelio ni jedan žuti karton, a talijanski komentator sa televizije RAI tijekom prijenosa je rekao kako je Širić kartone vjerojatno zaboravio u Hrvatskoj. No, na kraju susreta komentator ga je pohvalio rekavši kako je suđenjem pridonio da susret bude zabavan i zanimljiv.

Širić je sudio i susret 3. pretkola Lige prvaka između Kopenhagena i Rangersa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara