Skandal u Sarajevu: Trener Partizana optužio Radića za krađu, Radić tvrdi kako se radi o ludom čovjeku

NAKON što su košarkaši Partizana drugu godinu zaredom ostali bez naslova prvaka Goodyear lige, trener Duško Vujošević za poraz je direktno optužio predsjednika našeg košarkaškog saveza Danka Radića, nekadašnjeg suca, a danas sportskog direktora Goodyear lige.

Vujošević je hajku na delegate sudaca započeo još nakon četvrtfinalnog ogleda nad Zadrom, kada je novinarima kazao da strahuje od daljnje kampanje protiv crno-bijelih. 

"Suđenje ide na ruku onima kojima je Europa najpotrebnija." - ljutito je tada kazao trener  Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon poraza u nedjeljnom finalu, Vujošević je bio potpuno izvan sebe i nije štedio na vokabularu, govoreći o navodnoj sudačkoj krađi i njezinom režiseru Danku Radiću.

"Suđenje je bilo skandalozno i skandalozan je onaj tko je suce delagirao. U presudnim trenucima na parketu kriterij nije bio ni približno jednak. Suci su odlučili ovu utakmicu, a Danko Radić očigledno ima dosta toga protiv Patizana, ili ima neki drugi interes. Jedan čovjek već tri godine samostalno odlučuje, a postoji hrpa drugih riješenja. Pitam se zašto ured za delegiranje sudaca ne bi jedne godine bio u Sarajevu, Beogradu ili Ljubljani? Postoje ideje da se osnuje komisija, sustav bodovanja ili u krajnjem slučaju kompjutersko izvlačenje sudaca za ovakve utakmice." - odriješito je novinarima kazao Vujošević.

"Ova liga nema perspektivu ukoliko se odlučujuće utakmice sude na ovakav način. Partizan ima preveliko ime i tradiciju da bude poligon za iživljavanje ove vrste. Ako mene pitate, nećemo igrati sljedeće sezone." - dodao je Vujošević.

Kada smo telefonski kontaktirali predsjednika ili ako vam je draže direktora Radića, on još uvijek nije bio upoznat s novim ispadom trenera Partizana.

"Pa on je lud, smiješan čovjek. Zbog ovoga će ga sigurno biti kažnjen od strane povjereništva. Iskreno, ne znam o čemu govori, pa Partizan je sasvim glatko izgubio ovo finale. Smiješno zaista... Još jučer razgovarao sam s predsjednikom njihovog kluba i sve je bilo u najboljem redu. Ne želim se uopće zamarati s Vujoševićevim riječima, ako neće igrati Goodyear ligu, neka ne igra." - za Index je kazao Radić.

Tako je odlično organiziran i emotivno snažan završni tunir Goodyear lige, koja petu sezonu zaredom pokušava spojiti po mnogima nespojivo, platio danak osobnim sukobima čelnika i njihovim interesima.

Osim nove pobjede srpske košarke, iz Sarajeva će nam ostati uspomena na mlade momke koji su, ako ništa, prekinuli dominaciju "večitih" i dokazali da liga koju mnogi žele degradirati od njenog začetka ipak ima uvelike pozitivno ishodište. Isto se, na žalost, ne može reći za ljude koji sjede u najudobnijim foteljama, jedu po najfinijim restoranima i usput pregovaraju o budućnosti lige koju jedino oni čine neregularnom, balkanskom i smiješnom.

Dea Redžić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara