SKIJANJE

Skijaši sutra voze slalom umjesto veleslaloma

Skijaši sutra voze slalom umjesto veleslaloma
Foto: EPA

SLALOM Svjetskog kupa koji su skijaši danas trebali voziti u Val d'Isèreu otkazan je zbog snažnog vjetra, a vozit će se u nedjelju umjesto veleslaloma, objavili su organizatori.

Nakon što je staza skraćena, a onda start odgađan nekoliko puta zbog vjetra, organizatori su konačno otkazali utrku nešto prije podne.

"Frustrirajuće je jer postoje trenuci kada se čini da se uvjeti popravljaju, da vjetar nije jak i da je staza dobra. Ali kada sam se spustio nakon otkazivanja, shvatio sam da su udari vjetra užasno jaki i da bi utrka bila nepravedna tako da nismo imali puno izbora nego otkazati je", izjavio je jedan od organizatora Français Clément Noël. 

I prošle godine je slalom otkazan zbog vjetra, ali su organizatori ovaj put odlučili prebaciti ga na nedjelju, umjesto veleslaloma za koji je potrebna dulja staza koju je teže pripremiti u ovakvim uvjetima.

Skijaši će tako u nedjelju u 9:30 sati voziti prvu vožnju slaloma, a onda u 12:30 drugu.

Novi termin za veleslalom koji su skijaši trebali voziti u nedjelju u Val d'Isèreu bit će dogovoren za kasnije, kao i mjesto gdje će se voziti, objavila je pak Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara