Škotska bez izbornika: Za kiks u Sloveniji okrivio je genetiku, pa odletio s klupe

Škotska bez izbornika: Za kiks u Sloveniji okrivio je genetiku, pa odletio s klupe

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Škotska je ostala bez izbornika. Nakon četiri godine klupu je napustio Gordon Strachan.

BBC javlja da je do raskida suradnje došlo sporazumno, no bilo je jasno da suradnja više nije moguća nakon što je Strachan izgubio podršku navijača i medija.

Presudio mi je remi u Sloveniji prošlog tjedna 2:2, kojim su Slovenci skinuli Škotsku s drugog mjesta skupine, ali su obje momčadi, pa i drugoplasirana Slovačka, na kraju ostali bez SP-a.

"Rekao sam prvog dana, posao izbornika Škotske je najponosniji trenutak u mojoj karijeri. Želio sam vratiti osmjeh na lice nacije. Dijelim razočaranje zbog propuštanja SP-a, posebno jer smo naporno radili da se vratimo u igru. Igrači zaslužuju pohvale za sve što su napravili. Podijelili smo čarobne trenutke zajedno i zauvijek će mi stati u sjećanju", rekao je Strachan.

"Trebamo spojiti visoke žene i muškarce"

Nakon remija sa Slovenijom Strachan je suludim izjavama izazvao bijes i podsmjeh šire javnosti. On smatra da je nedostatak visine kod njegovih igrača jedan od razloga što se nisu plasirali na SP 2018. Škoti su u nedjelju doputovali u Ljubljanu po pobjedu koja bi im osigurala drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. No, susret je završio 2:2, a oba gola Slovenci su dali iz prekida.

"Nitko mi ne može reći da su Slovenci tehnički bolji od nas. Problem je u snazi i visini, i kod prekida nismo im se mogli ravnopravno suprostaviti", izjavio je tada Strachan.

 Početni sastav Škotske bio je u prosjeku za tri centimetra niži od Slovenaca.

"Mi smo u prosjeku najniža reprezentacija u ovim kvalifikacijama, samo su Španjolci niži od nas. Genetski smo u zaostatku i možda bismo trebali spojiti visoke žene i muškarce", dodao je Strachan.  

Navijači su na internetu bili nemilosrdni...

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara