hrvatska reprezentacija

Sky Sport: Mandžukić je kroz pogrešna vrata ušao u povijest SP-a

Sky Sport: Mandžukić je kroz pogrešna vrata ušao u povijest SP-a
Foto: Gulliver / Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ u finalu SP-a 2018. uradio je ono što prije njega u povijesti najvažnijih utakmica nije nitko.

Napadač Hrvatske je protiv Francuske, koja je pobijedila 4:2, prvi u finalima SP-a postigao autogol. To je nadahnulo talijanski Sky da podsjeti kako je "Mandžukić, na turniru kojem je bio junak i strijelac važnih golova koji su Hrvatsku doveli do finala ondje također zabio golove: jedan u suparničku, ali drugi u svoju mrežu".

"Hrvatskog ratnika je u najvažnijem dvoboju ubilo njegovo glavno oružje"

Tako je, piše Sky "ušao u povijest SP-a, pa makar i na pogrešna vrata". Međutim, tješi isti izvor Mandžukića, "to se događa i najboljima". Pa tako i onom koji je "cijele karijere snivao o podizanju najvažnijeg pehara, a zbog njega je ostao zbog jednog laganog i nespretnog nehotičnog dodira. Dogodilo se to Mariju Mandžukiću, hrvatskom ratniku i vođi, u posljednjih 90 minuta koje su ga dijelile od vječne slave."

Sky ističe da je Mandžukić u finalu SP bio "žrtva grube šale sudbine s njim, apsurdnog paradoksa" jer je "hrvatski ratnik nastradao od svog glavnog oružja."

"Pao je kao žrtva grube šale sudbine s njim"

"Poznat po tome da se uvijek baca, žrtvuje i skače na loptu ma kako opasna situacija bila i tako spašava svoje momčadi, u finalu SP-a je upravo takvim potezom zabio prvi gol, ali svom golmanu. U 15. minuti skočio je visoko na loptu koja je išla u srce kaznenog prostora i nadvisio sve protivnike te odnio loptu glavom. Nažalost po njega i Hrvate, tako je zabio Subašiću i postao čak 12. strijelac autogola na tom SP-u, ali i prvi u povijesti koji ga je zabio u finalu" navode Talijani i dodaju:

"Moskovsko prokletstvo jedina mrlja na besprijekornom putu hrvatskog ratnika"

"Mandžukićevo moskovsko prokletstvo jedina je mrlja na njegovom besprijekornom putu na travnjacima i jedini slučaj za koji bi mogao poželjeti da nije pokazao svoju glasovitu darežljivost."

"Usprkos povijesnom debaklu napustio je bojište finala visoko uzdignuta čela"

Ipak, poentira Sky, "Mandžukić je usprkos povijesnom autogolu nakon finala napustio teren visoko uzdignuta čela. Osim što je i na ovom meču odradio uobičajeno puno prljavog posla i bio požrtvovan kao i uvijek, uspio je i zabiti gol na pravo mjesto, za konačnih 4:2."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara