SASTAV ZA ČEŠKU Ulaze Pjaca i Vrsaljko, Badelj ispada?

SASTAV ZA ČEŠKU Ulaze Pjaca i Vrsaljko, Badelj  ispada?

Foto: Index, Hina

DARIJO SRNA stavio se na raspolaganje Anti Čačiću uoči utakmice s Češkom u petak u St. Etienneu. Kapetan se vratio u kamp nakon što je sahranio oca Uzeira, a Čačić će nakon razgovora odlučiti može li mu pomoći na terenu.

"Prekaljeni je borac, vidjet ću s njim što ćemo. Ako on kaže da je spreman, s tim se slažem, ali ipak ćemo razgovarati", stav je Ante Čačića.

Srna se želio vratiti na turnir odmah nakon sprovoda, za očekivati je da želi i igrati. Pokazao je to i na današnjem treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, promjena u momčadi u odnosu na Tursku ipak će biti! Čačić smatra da su na turniru one potrebne, iako je u prvoj utakmici dugo oklijevao s izmjenama. Danas tvrdi da je pomalo poput Alexa Fergusona i da će koristiti model iz Dinama, gdje je stalno rotirao igrače u prvom sastavu. Čačić je s novinarima podijelio stav da neki starteri iz Pariza moraju odmoriti. 

Prije svega, čini se da upire u prstom u one najslabije, čiji su učinak  i pozicija u reprezentaciji neodređeni. Milan Badelj i Ivan Strinić mogli bi svoja mjesta ustupiti Marku Pjaci i Šimi Vrsaljku.

Tim rošadama Brozović bi s desnog krila, koje sve češće igra u Interu, preselio u sredinu uz Modrića i prepustio prostor Pjaci. Čačić računa i na prodornost Šime Vrsaljka u ofenzivi, ali i brzinu koja mnogo znači užoj obrani. Strinićevom igrom nije bio odveć zadovoljan, no važno je da Vrsaljko u slučaju da zaigra bude odgovoran u napadačkim izletima. S Brozovićem u sredini Hrvatska dobiva igrača koji puno više od Badelja traži svoje mjesto u napadu, no ipak je siguran i zatvara prostor iza Modrića i Rakitića.

Od hitrog Pjace na desnom krilu očekuje da probija jedan na jedan te stvara višak i šalje loptu u sredinu, odnosno u protivnički gol. Uoči turnira pisali smo da bi Čačić mogao koristiti njegovu dobru formu baš protiv Češke i to je danas sigurno opcija. No, do utakmice su još dva treninga. Nakon današnjeg su neke stvari jasnije: Čačić je uvježbavao dvije momčadi - istu koja je startala protiv Turske, ali i Vrsaljka na lijevoj te Pjacu na desnoj strani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara