Slijedi li nakon nogometnog i rukometni "poraz": S Mađarima organiziramo EP 2014. !?

Tekst: M.M.
Foto: AFP

PREMA informacijama koje dolaze iz Hrvatskog rukometnog saveza, prihvaćen je prijedlog iz Budimpešte o zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo Europskog prvenstva 2014. Evo što je rekao predsjednik HRS Sandi Šola, koji ne dvoji da obje zemlje imaju i znanje i infrastrukturu potrebno za organizaciju jednog ovakvog događaja.

"S obzirom da smo u zadnjih desetak godina organizirali Europsko prvenstvo za muškarce te oba Svjetska prvenstva, i žensko i muško, mislim da ćemo lakše dobiti novu organizaciju ako se udružimo sa zemljom koja je također rukometno "jaka". Ne zaboravimo da su protukandidati Francuzi i Danci, također zemlje s velikom rukometnom tradicijom. Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali. Sada čekamo da ovu odluku verificira skupština HRS-a na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog. Također, zatražit ćemo podršku Vlade RH i premijerke Jadranke Kosor bez čega se ne možemo upuštati u kandidaturu. Infrastrukturu kao i znanje imamo", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Dodajmo kako će HRS veliku proslavu svoje 60. godišnjice obilježiti 1. prosinca kada će se održati velika svečana sjednica za više od 2 000 uzvanika, a sportski će dio kulminirati utakmicom reprezentacija Hrvatske i Svijeta. Dolazak na proslavu potvrdili su i čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) na čelu s predsjednikom g. Hassanom Mustafom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara