SAGA O NEYMARU

Slomljeni Neymar dva dana prije kraja prijelaznog roka odustao od transfera

Slomljeni Neymar dva dana prije kraja prijelaznog roka odustao od transfera
Foto: EPA

SAPUNICA o Neymaru je gotova. Barem se tako čini. Barem zasad. Svi najvažniji španjolski i francuski mediji pišu kako je Brazilac shvatio da od povratka u Barcelonu neće biti ništa te je obavijestio čelnike PSG-a da ostaje u klubu.

Neymara su očito slomili pregovori, odnosno činjenica da se ne pomiču s mrtve točke. Iako prijelazni rok završava u ponedjeljak navečer, odluku je donio više od 48 sati prije njegova isteka. PSG je pretvrdo pregovarao, nije spuštao zahtjev za odštetu sa 150 milijuna i igrača vrijednih još 70-ak, kako bi pokrio 222 milijuna plaćena za Brazilca prije dvije godine.

A Barcelona nije to mogla isplatiti, pogotovo zato što je većina igrača koje je bila spremna poslati u zamjenu odbila transfer.

Dakako, nikoga ne bi trebalo čuditi ako se nekakvo čudo dogodi u posljednji tren, ali ako nije dosad, vjerojatno ni neće.

L'Equipe piše kako je Neymar već obavijestio obitelj da će još godinu dana živjeti u Parizu, a njegovi su predstavnici o odluci obavijestili klubove.

"Neymar je bio jasan da želi otići, ali nitko nema novca kojim bi ga platio", rekao je sportski direktor Parižana Leonardo u petak nakon pobjede protiv Metza.

Ta je činjenica očito doprla i do Neymara, koji je bio spreman odreći se 20 milijuna kako bi "pogurao" transfer, ali sad se mora okrenuti izglađivanju odnosa u klubu koje je pokvario ovog ljeta kako mu posljednja sezona u Parizu ne bi bila neugodnija nego što će biti zbog same činjenice da ostaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara