Slovanu iz Libereca -6 bodova

Češki prvoligaš Slovan iz Libereca bit će na kraju ove prvenstvene utrke kažnjen oduzimanjem 6 bodova zbog pokušaja podmićivanja suca prvenstvene utakmice sa Zlinom u sezoni 2003/4. L

Osim oduzimanja bodova, Slovana je Češki NS kaznio i novčano, s 500.000 kruna (21.500 dolara). Klub sa sjevera Češke, koji trenutačno drži treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 29 osvojenih bodova u 16 do sada odigranih kola, kažnjen je nakon što je utvrđeno da je njegov funkcionar ponudio novac sucu utakmice sa Zlinom odigrane 1. ožujka 2004. godine koju je Slovan dobio 3:0.

Prvoligaš Slovačko (bivši Synot) ostat će, također zbog namještanja rezultata utakmica uz pomoć podmićenih sudaca, na kraju prvenstva bez 12 bodova, a Opavi će iz istog razloga biti oduzeto 6.

Istragom policije obuhvaćeno je više od 20 čeških nogometnih sudaca i klupskih funkcionara zbog primanja ili davanja mita u sezoni 2003/4. čije su inkriminirane razgovore mobilnim telefonima, poslije dojava "nepoznatih građana", policajci uspjeli snimiti na vrpce i predočiti sudu.

(Hina) xmi ymi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara