Smijenjen Kljaić, Goluža i službeno kandidat za nasljednika

Foto: Nenad Dugi / Cropix

NENO KLJAIĆ više nije trener RK CO Zagreb, potvrđeno nam je iz kluba.

"Odlukom odbora za hitnost dosadašnji trener Nenad Kljaić razriješen je dužnosti i to je jedina službena informacija koju za sada možemo dati", kazala je Vlatka Hercigonja, klupska glasnogovornica.

Očekivana vijest dobila je, dakle, i službenu potvrdu. Kljaić po drugi puta napušta Zagreb, i opet zbog iskazane nediscipline. Kljun se, naime, drznuo udariti po "svojoj kući", jer HRS je Gopcu dom jednako kao i Zagreb, pa je bez izvijanja proglasio njegovog izbornika - neznalicom. Gobac je smjenu kratko obrazložio problematikom licence. Stara licenca Kljunu je istekla posljednjeg dana prošle godine, a Gobac je još jučer u razgovoru istaknuo kako je Kljaić imao devet mjeseci vremena da taj problem riješi.

Predsjednik Odbora za hitnost tada nije želio i potvrditi da će Kljaić uistinu biti smijenjen. No, stvar je bila kristalno jasna. Zagreb će za manje od tri tjedna u nove europske izazove povesti novo, ili prije, staro lice.

Kao jedan od kandidata spominje se i Lino Červar. Upravo je bivši izbornik naslijedio Kljuna kada se s loše odrađenih priprema i nekoliko poraza vratio kao bivši. Makar je 2007. obrazloženje Kljaićeve smjene bio loš pripremni period, javna je tajna da je radni elan friško zaljubljenog trenera naglo opao, a njegovi suradnici nisu imali previše razumijevanja za propuštene treninge. Zato je, kada su se naglo popravili odnosi Gopca i Kljuna u njegovom drugom, upravo svršenom mandatu na klupi, iz kluba morao otići Božidar Jović. Banjolučka mafija drma klubom, govorio je tada Kljaić za svoje kolege Golića, Maglajliju i Jovića.

Ovaj puta dirnuo se u Golužu, koji također visoko kotira u nadmetanju za novog trenera. Tu su još Ivica Obrvan, Zdravko Zovko i Silvio Ivandija. Njihova je imena jutros spomenuo i predsjednik Bartol Kaleb.

Sutra iza podneva Zagreb će nakon nešto manje od godinu dana vladavine Kljaića ustoličiti novo ime. Kljun je od ožujka prošle godine izgubio uzvrat s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka, što mu je bila prva utakmica od preuzimanja kluba, a ove sezone pokleknuo je u Flensburgu te remizirao s Bosnom u Sarajevu, a s Realom kod kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara