SNIMKA POLICIJSKE BRUTALNOSTI U BARCELONI Isukanim pendrecima jurišaju na Engleze

SNIMKA POLICIJSKE BRUTALNOSTI U BARCELONI Isukanim pendrecima jurišaju na Engleze
Screenshot: Twitter
 
NAVIJAČI CHELSEAJA na Camp Nouu bili su izloženi ničim izazvanom nasilju policije i redara na stadionu. O tome svjedoče izjavama i snimkama. 
 
Agresija snaga reda boli ih više od poraza njihova kluba 0:3 na uzvratu osmine finala LP-a i ispadanja iz natjecanja. 
 
Društvenim mrežama širi se svjedočanstvo jednog navijača Chelseaja i snimka koju je priložio:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Bilo je užasno. Policajci i zaštitari od početka su bili agresivni. Bilo ih je više nego u Bakuu ili kod Fenerbahčea. Agresivno su nas pretraživali i agresivno su me triput drpali za guzicu tijekom pretresa. Naoružani zaštitari cijelo su nas vrijeme gledali agresivno provocirajući sukob, iako za to nije bilo nikakvog povoda.
 
Nakon utakmice sam, kao i svi navijači Chelseaja oko mene, mirno izlazio s tribine i prolazio hodnikom stadiona. Tada je krenuo juriš policajaca i zaštitara s isukanim palicama koji su bez ikakvog povoda tukli sve redom. Sabili su nas u uzak koridor i čak kada su po podu popadali navijači, među njima i djeca, nastavili su nas tući i gurati. Mi stariji mogli smo birati hoćemo li dobiti udarac ili gaziti po djeci. Ustao sam se i rukom pokazao na dijete koje je ležalo na podu, moleći zaštitara da prestane udarati, na što me on opalio svom snagom po ruci. U isto vrijeme zaštitari su tukli mog oca. Dok je rukama pokušavao zaštititi one na podu, dobio je pendrekom triput po leđima. Vidio sam čovjeka krvave glave i udaranje navijača koji se sagnuo nakon što mu je ozlijeđena noga.
 
Bijesan sam jer za ovakav brutalan i organiziran napad nije bilo nikakvog povoda. Idem na utakmice od sedme godine i nikada nisam vidio ovako nešto."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara