KORONAVIRUS U SPORTU

Solidarnost u Dortmundu: Igrači i uprava Borussije odriču se dijela plaće

Solidarnost u Dortmundu: Igrači i uprava Borussije odriču se dijela plaće
Foto: EPA

IGRAČI i vodstvo Borussije Dortmund odreći će se dijela plaće do kraja godine, objavio je danas izvršni direktor njemačkog doprvaka Hans-Joachim Watzke.

20 posto manja plaća

Ovo je već drugi financijski ustupak na koji su pristali igrači i klupsko vodstvo, jer im je smanjena plaća tijekom krize nastale izbijanjem pandemije covida-19. Igrači bi trebali primati plaću umanjenu za 20 posto do kraja godine.

Jučer je objavljeno da će Borussia Dortmund, čije su dionice na slobodnom tržištu, izgubiti oko 45 milijuna eura u ovoj sezoni zbog smanjenih prihoda od televizijskih prava i igranja utakmica bez gledatelja na tribinama nakon što je prvenstvo nastavljeno.

Watzke je upozorio da će se financijski problemi nastaviti i sljedeće sezone, ako će gledateljima i dalje biti zabranjen dolazak na utakmice.

Situacija je jako ozbiljna

"Radi se o dramatičnom padu prihoda. Nije u pitanju samo oko četiri milijuna eura po utakmici, zbog toga što nema gledatelja, već su smanjeni televizijski i marketinški prihodi. Suočeni smo s velikom planinom rizika", slikovito je opisao Watzke trenutačnu financijsku neizvjesnost.

Izvršni direktor je kazao i da u ovom trenutku nema planova za prijelaze igrača te izrazio nadu da će u sljedećoj sezoni, koja bi trebala započeti u rujnu, barem dio navijača mogao biti pušten na tribine.

"Vjerujem da postoji volja za razmišljanjem o tome. Liga stvara relevantan koncept koji će biti poslan odgovornim tijelima vlasti", rekao je Watzke i dodao da ne očekuje jednako rješenje za sve, jer je svaki stadion građen na drugačiji način.

Klub više neće isticati ciljeve

Borussia je u nastavak prvenstva ušla s realnim izgledima za osvajanje naslova prvaka i prekid Bayernove nadmoći, ali je na kraju završila s 13 bodova zaostatka za Bavarcima.

Stoga je Watzke izjavio da se klub više neće izjašnjavati o svojim ciljevima uoči sezone, nakon što su prošlog ljeta iz Dortmunda najavljivali da će sve napraviti kako bi ponovno osvojili nacionalni naslov.

"Više nećemo službeno isticati svoje ciljeve, ali ne zato što ih nemamo. Jednostavno, ne želimo više igrati tu igru", zaključio je Watzke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara