SP atletika - Kelly White pod istragom

SVJETSKA atletska prvakinja na 100 i 200 metara, Amerikanka Kelly White bila je pozitivna na jedan stimulans, međutim kako se ta tvar ne nalazi na listi zabranjenih stimulansa, Međunarodna atletska federacija (IAAF) za sada nije suspendirala Amerikanku.

"White je bila pozitivna na određene susptance koje nisu zabranjene. Međutim, IAAF još uvijek istražuje cijeli slučaj. Pokušat će se dodatnom analizom utvrditi posjeduje li ta supstanca zabranjene tvari," kazao je glavni tajnik IAAF-a, Istvan Gyulai.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju francuskog lista, LEquipe, američka sprinterica uzimala je modasenil, koji utjeće na nervni sustav i upotrebljava se protiv umora i pospanosti. Modasenil nije na listi zabranjenih tvari Međunarodne antidopinške agencije (WADA) i IAAF-a, premda u Francuskoj antidopinškoj komisiji tvrde kako bi se modasenil iduće godine trebao naći na "crnoj" listi.

Američka atletičarka je već jednom bila suspendirana zbog uzimanja "sumnjivih" preparata. Nakon što je bila pozitivna na lanjskom pariškom mitingu na triamcinolon zabranjeni su joj nastupi u Francuskoj od prvog siječnja do 30. lipnja. Triamcinolon se koristi prilikom liječenja astme i zabranjen je u Francuskoj, iako nije na "crnoj" listi IAAF-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara