SP najskupljih: Španjolskoj "zlato", Brazilu "srebro", Francuskoj i Engleskoj "bronca"

SP najskupljih: Španjolskoj "zlato", Brazilu "srebro", Francuskoj i Engleskoj "bronca"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AGENCIJA Futebol Finance istražila je sadašnju cijenu nogometnih reprezentacija koje su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

S obzirom na to što trenutačno govori nogometno financijsko tržište, najskuplja reprezentacija je Španjolska, inače aktualni prvak Europe i jedan od glavnih favorita za osvajanje svjetske krune. Španjolski nogometaši, pod reprezentativnim svodom, vrijede 565 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na drugom mjestu je Brazil koji vrijedi 505 milijuna i to su jedine dvije momčadi koje probijaju granicu od 500 milijuna eura vrijednosti. Iza vodećeg dvojca slijede Francuska i Engleska s vrijednošću od 450 milijuna, dok krug najvrednijih pet momčadi zatvara Italija s cijenom od 400 milijuna.

Nije čudno što je skupina gdje igraju Brazil, Portugal, Obala Bjelokosti i Sjeverna Koreja nazvana "skupinom smrti", jer i novčano gledano je to najjača skupina. Osim Brazila koji vrijedi 505 milijuna, Portugal predvođen Cristianom Ronaldom je na cijeni od 380 milijuna, a Obala Bjelokosti s Didierom Drogbom na 180 milijuna. Ne šteti im niti činjenica da je Sjeverna Koreja uz Novi Zeland najmanje vrijedna - 15 milijuna.

Pravi ples "milijuna" će se održati kada utakmicu po skupini budu igrali Brazil i Portugal. U tom ogledu će, što na terenu, što na klupi, biti igrači s ukupnom vrijednošću od 885 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara