SP najskupljih: Španjolskoj "zlato", Brazilu "srebro", Francuskoj i Engleskoj "bronca"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AGENCIJA Futebol Finance istražila je sadašnju cijenu nogometnih reprezentacija koje su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

S obzirom na to što trenutačno govori nogometno financijsko tržište, najskuplja reprezentacija je Španjolska, inače aktualni prvak Europe i jedan od glavnih favorita za osvajanje svjetske krune. Španjolski nogometaši, pod reprezentativnim svodom, vrijede 565 milijuna eura.

Na drugom mjestu je Brazil koji vrijedi 505 milijuna i to su jedine dvije momčadi koje probijaju granicu od 500 milijuna eura vrijednosti. Iza vodećeg dvojca slijede Francuska i Engleska s vrijednošću od 450 milijuna, dok krug najvrednijih pet momčadi zatvara Italija s cijenom od 400 milijuna.

Nije čudno što je skupina gdje igraju Brazil, Portugal, Obala Bjelokosti i Sjeverna Koreja nazvana "skupinom smrti", jer i novčano gledano je to najjača skupina. Osim Brazila koji vrijedi 505 milijuna, Portugal predvođen Cristianom Ronaldom je na cijeni od 380 milijuna, a Obala Bjelokosti s Didierom Drogbom na 180 milijuna. Ne šteti im niti činjenica da je Sjeverna Koreja uz Novi Zeland najmanje vrijedna - 15 milijuna.

Pravi ples "milijuna" će se održati kada utakmicu po skupini budu igrali Brazil i Portugal. U tom ogledu će, što na terenu, što na klupi, biti igrači s ukupnom vrijednošću od 885 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara