SP rukomet: Norveška - Rumunjska 29:21

U SUSRETU 5. kola C skupine Svjetskoga prvenstva rukometašica u Karlovcu su Norvežanke porazile Rumunjsku 29:21 i plasirale se u drugi krug.

Odlična atmosfera u prepunoj karlovačkoj Sportskoj dvorani, pomogla je rukometašicama Norveške i Rumunjske da odigraju fenomenalnu utakmicu. Susret je od prve do posljednje minute bio izuzetno atraktivan i prepun vrhunskih poteza. Norvežanke su ovom visokom pobjedom zauzele drugo mjesto u skupini C i s pravom nose titulu jednog od favorita Prvenstva.

Susret je otpočeo vodstvom Rumunjki koje su Norvežanke vrlo brzo sustigle i sredinom prvog dijela i prestigle. Odlično je igrala igračica Ikasta Gro Hammerseng koja je s vanjskih pozicija punila mrežu Luminite Dinu.

Na vratima Norveške stajala je danas najveća prepreka Rumunjkama Heidi Tjugum. Do kraja prvog dijela, uz odličnu Tjugum i šest golova Hammerseng, Norvežanke su vodile 13:9.U norveškoj ekipi sjajno su posao odradili Heidi Tjugum koja je skupila 19 obrana te Hammerseng (sedam pogodaka) i Nyberg (6).

Kod Rumunjki bilo je premalo igračica raspoloženih za igru. Svega dva imena vrijedno je izdvojiti i to vrlo sigurnu Lumunitu Dinu na vratima (15 obrana), te sigurnu izvođačicu sedmeraca Simonu Gogirlu (sedam pogodaka).

SKUPINA A (SPLIT)

BRAZIL - AUSTRALIJA 30:19

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 28:29

SKUPINA B (POREČ):
Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA - ČEŠKA 31:16

JUŽNA KOREJA - AUSTRIJA 39:34

ANGOLA - URUGVAJ 39:14

SKUPINA C (KARLOVAC)

UKRAJINA - JAPAN 39:30

NORVEŠKA - RUMUNJSKA 29:21

SKUPINA D (ČAKOVEC):

KINA - OBALA BJELOKOSTI 31:26

SLOVENIJA - NJEMAČKA 29:28
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara