SP VESLANJE - OSMERAC TREĆI U B FINALU

Nakon što je u polufinalu osvojio tek peto mjesto, hrvatski osmerac još jednom je razočarao na Svjetskom prvenstvu u Milanu.

Hrvatska posada Martinov, Vekić, Smoljanović, Kušurin, Francetić, Čuljak, Boraska, Vujević i kormilar Petriško osvojila je treće mjesto u B finalu i tako natjecanje okončala na ukupno desetoj poziciji. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan da hrvatski osmerac izbori plasman na Olimpijske igre u Ateni. Vizu za OI osiguravala je tek pobjeda u B finalu, koja je pripala Talijanima.

Hrvatski osmerac loše je otvorio utrku, nakon prvih 500 metara nalazio se na petom mjestu sa četiri sekunde zaostatka za vodećim Talijanima. Na 1.000 metara njihov zaostatak bio je veći od šest sekundi. U drugoj polovici staze hrvatski veslači uspjeli su dostići Rumunje i Čehe, međutim za više od trećeg mjesta nije bilo snage. Na koncu hrvatska posada je ostvarila rezultat 5:44.87. Talijani su slavili sa 5:41.60, dok su drugi bili Poljaci s rezultatom 5:43.80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovim neuspjehom naš osmerac nije izgubio sve šanse za plasman u Atenu, ali će im iduće godine biti znatno teže kroz dodatne kvalifikacije izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

Hrvatski četverac s kormilarom napokon je uspio nekoga pobijediti. Rebić, Murer, Šindler, Lovrić i kormilar Travaš uspjeli su u B finalu ove neolimpijske discipline pobijediti egipatsku posadu i na koncu osvojiti sedmo mjesto od osam ekipa posada koje su nastupile. Hrvatski su ostvarili rezultat 6:30.45, a Egipćani 6:33.06.

(Hina) dl dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara