Špacina ekspertiza: "Igrači su dovedeni u psihološki stres upravljanja igrom koja ih je dovodila u bijes"

Špacina ekspertiza: "Igrači su dovedeni u psihološki stres upravljanja igrom koja ih je dovodila u bijes"

Tekst: A.K.
Foto: Stanko Poklepović (Cropix)

NEDJELJA igračima Hajduka donosti četvrtu pripremnu utakmicu u samo osam dana, a u Polači, mjestu u zadarskom zaleđu, protivnik će im biti upravo Zadar.

"Igračima ću predočiti rezultate analize onoga što sam vidio u proteklih nekoliko dana otkako sam preuzeo klupu Hajduka. Reći su svakom pojedinačno što mislim", najavio je Stanko Poklepović.

Ne može se popularni Špaco podičiti nekom briljantnom statistikom u prve tri utakmice (Željezničar 0:0, Glavice 6:1 i Primorac Biograd 3:3), ali istini za volju, s momčadi koju je preuzeo u poznatim okolnostima odradio je tek četiri treninga.

"Igra nam nije povezana, osim grča u trčanju i realizaciji, primijetio sam da igrači ne poznaju svoje položaje u rasporedu igre", referirao je danas na druženju s novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo kulturu igre ni povratnu trku"

Nastavio je Špaco u svom elokventnom stilu: "Detalji nisu povezani, a skup detalja čini funkcionalnu igru prepoznatljivu prema naprijed i natrag. Te karike nam u ovom trenutku nedostaju, pa se događa nesigurnost u predaji, vraćanju, zatvaranju. Nismo kompatibilni u organiziranim detaljima koji čine igru."

"Igrači su dovedeni u psihološki stres upravljanja igrom koja ih je dovodila u "bijes", kočila ih u izvedbi i stvarala ih "nepristojnima". A ja inzistiram na kulturi igre! Nemamo povratnu trku kod brojnih naših igrača, a tako ne možemo igrati. Smiješno je da nam suparnici u nekoliko navrata dođu s viškom igrača pred naš kazneni prostor", čudi se Špaco.

Svjestan je da se ne može postići idealno stanje momčadi, ali inzistira na prepoznatljivosti: "Idealnosti nema, ali želim zato barem prepoznatljivost igre Hajduka. Već za dvoboj protiv Zadra u Polači bit će promjena."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara