Spektakularne snimke: Ovako je hrvatska vojska zahvalila srebrnim nogometašima

Spektakularne snimke: Ovako je hrvatska vojska zahvalila srebrnim nogometašima
Foto: MORH

HRVATSKA je na nogama. Nakon što je u ponedjeljak u Zagrebu priređen najveličanstveniji doček koji je glavni grad Hrvatske ikad vidio, hrvatski reprezentativci vratili su se u svoje gradove gdje su također dočekani kao heroji.

Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić došli su u utorak, 17. srpnja 2018., na Zapadnu rivu u Split, gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.

Na brodu Hrvatske ratne mornarice reprezentativce je dočekao zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s posadom broda. Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo Vatrene prevesti na spektakl na Rivi te da će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati.

Pred desetke tisuća okupljenih građana igrači su izašli i u Zadru, gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.

Helikopteri Kiowa Warrior pratili su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci, a izveli su i atraktivan program na Forumu.

Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala, a kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili Vatrene i tisuće oduševljenih građana.

U Zadru je reprezentativce pozdravila i akrobatska skupina "Krila Oluje" koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara