Splitski HDZ: Zakon o sportu mijenja se zbog interesa pojedinaca iz vrha nogometa

Splitski HDZ: Zakon o sportu mijenja se zbog interesa pojedinaca iz vrha nogometa

Foto: Hina

U CIRKUS oko novih izmjena Izmjena i dopuna Zakona o sportu koje je pokrenuo tehnički ministar Šustar i umiruća Vlada, uključio se danas splitski ogranak HDZ-a. Njihova pozicija je nezavidna jer ukoliko žele slušati glas puka koji je uostalom i progurao aktualne izmjene zakona neminovno dolaze u koliziju sa stranačkim kolegama koji sjede u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza poput primjerice Ante Kulušića.

Splitski HDZ na čelu s Petrom Škorićem u delikatnom trenutku hrvatskog nogometa odstupa od uobičajene doktrine nemiješenja u inkriminirajući pedigre svojih šefova te se sramežljivo odupire akcijama koje za cilj imaju očuvati postojeću arhitekturu nogometne vlasti. U  priopćenju ističu kako se protive pojedincima iz vrha HNS-a koji utječu za izmjene Zakona o sportu. Javljanje zaključuju tradicionalnom porukom da svakako neće trpjeti niti nepravdu protiv Hajduka.

"Gradski odbor HDZ- a Splita oštro se protivi najavi MZOS-a o promjenama Zakona o športu po hitnom postupku, kako se to najavljuje, te tražimo hitno očitovanje i javno obrazloženje razloga zbog kojih se ulazi u proceduru izmjena i to u vrijeme tehničkog mandata aktualne Vlade.
Donošenje izmjena po hitnoj proceduri i u ograničenoj javnoj raspravi u ovako osjetljivom području je vrlo štetno jer će se na taj način samo produbiti loše ozračje i stvoreni antagonizam koji vlada između vrha Hrvatskog nogometnog saveza i svih navijačkih skupina i ljudi koji prate i vole hrvatski nogomet.

Stoga, pozivamo ministra gosp. Predraga Šustara da ne pokreće izmjene Zakona o športu, već da potakne sve institucije na provođenje postojećeg Zakona, a nakon parlamentarnih izbora i u suradnji sa svim akterima koji žele dobro hrvatskom nogometu može se krenuti u redovitu proceduru koja mora uvažiti interese cjelokupne zainteresirane javnosti, jer ovako pokrenutu priču možemo protumačiti samo kao zadovoljenje interesa pojedinaca i interesnih skupina koji vladaju hrvatskim nogometom.

Gradski odbor HDZ-a Grada Splita u više navrata je upozoravao na podređeni položaj Hajduka u okviru HNS-a, na pojedine sudačke nepravde pri čemu smo i pozivali svoje članove u tijelima HNS-a da doprinesu izgradnji pravednijih odnosa i sređivanju stanja u hrvatskom nogometu. Za splitski HDZ hrvatska nogometna reprezentacija i HNK Hajduk su vodeći prezenteri Republike Hrvatske i Grada Splita te moraju biti iznad interesa svake politike i bilo kojeg pojedinca.
Isto kao što smo oštro reagirali na huliganizam na tribinama na utakmici Hrvatska - Češka, na isti način reagiramo na pokušaj pojedinaca iz vodstva HNS-a da utječu na izmjene Zakona koje ne vode sređivanju odnosa u hrvatskom nogometu već nepotrebno otvaraju nove podjele i sukobe.

Kad je u pitanju nepravda prema Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i HNK Hajduk uvijek ćemo reagirati, posebno kada vidimo loše odluke, pa makar te iste dolazile i od pojedinaca iz naše političke opcije"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara