TRANSFERI

Sport: Barcelona je otklonila posljednju prepreku za Neymarov dolazak

Sport: Barcelona je otklonila posljednju prepreku za Neymarov dolazak
Foto: EPA

NEYMAR je sve bliže transferu u Barcelonu. Nakon nekoliko tjedana visokih tenzija između Barcelone i PSG-a, pregovori napokon napreduju i transfer bi mogao biti dogovoren već sljedećeg tjedna. 

Klubovi dogovaraju posudbu s obavezom otkupa, a trenutno se pregovara o visini odštete u trenutku otkupa, piše katalonski Sport i navodi kako su Neymarovi predstavnici optimistični oko dogovora s Barcelonom.

Ranije ovog tjedna PSG je zaprijetio da neće Barceloni dozvoliti da pregovara s Neymarom. Problem je nastao zato što su otkrili kako su Katalonci od Brazilca tražili da namjerno remeti mir u svlačionici Parižana kako bi ga se ovi riješili, ali sada su se predomislili jer je očito kako Neymar ne želi ni u jedan drugi klub osim Barcelone. 

Sada je jasno da je opcija posudbe s obavezom otkupa jedini način da do transfera dođe, ali PSG još uvijek nije potpuno odustao od dovođenja igrača koje im je Barcelona nudila kao dio dogovora, doduše ovoga puta u posebnom transferu. Sport piše da nisu zainteresirani za Coutinha i Umtitija, ali da žele Rakitića pa bi na račun njegova potencijalnog transfera smanjili konačnu svotu za koju bi Barcelona morala otkupiti Neymara. 

Ipak, za ovaj dogovor bilo je potrebno da se ispune još dva uvjeta koji su sada, tvrde Španjolci, ispunjeni. Neymar je morao pristati na smanjenje plaće, na što je pristao odavno, i Barcelona je morala osloboditi jedno mjesto za igrača koji nije iz EU-a pa je prodajom Malcoma u Zenit i to riješeno. Sada se samo čeka potvrda dogovora PSG-a i Barcelone. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara