Srbi napredovali za osam pozicija na FIFA-inoj ljestvici, Hrvati bez pomaka

Srbi napredovali za osam pozicija na FIFA-inoj ljestvici, Hrvati bez pomaka

REPREZENTACIJA Hrvatske, donose strani mediji, unatoč sjajnom izdanju protiv peterostrukih svjetskih prvaka u Njemačkoj i dva neodlučena rezultata u grupnom stadiju natjecanja, nije napredovala na FIFA-inoj rang ljestvici.

No, agencije su složne oko stava da izvedba Hrvatske na ovogodišnjem Mundijalu nije zadovoljila očekivanja navijača i same momčadi, tako da u domovini sigurno neće biti iznenađeni ovom stagnacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razliku od Hrvata, sad već bivša reprezentacija Srbije i Crne Gore napredovala je za čak osam mjesta, unatoč nezapamćenom porazu od Argentine (6:0), još dva poraza u skupini i gol razlikom od 2:10!

Tako su Srbi, zahvaljući FIFA-inim, ponekad vrlo sumnjivim kalkukacijama, svrstani među 40 najboljih svjetskih reprezentacija, točnije, na 36. poziciju. Prije početka SP-a u Njemačkoj tadašnja Srbija i Crna gora držala je 44. mjesto.

Prvi na ljestvici i dalje je Brazil, za čijim petama su novookrunjeni svjetski prvaci Talijani, a slijede reprezentacije Argentine, Francuske, Engleske, Nizozemske, Španjolske, Portugala i tek onda Njemačke, inače brončane s ovogodišnjeg Mundijala.

Hrvatska je 23.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara