Srebrenko Posavec zbog nepotpisivanja ugovora prebačen "u rudnik"

VODSTVO Slaven Belupa odlučilo je najboljeg igrača Farmaceuta Srebrenka Posavca prebaciti na poseban režim treninga po kojem Posavec mora trenirati odvojeno od momčadi i to čak 4 puta dnevno. Razlog ovakvoj odluci jest odbijanje Posavca da produži ugovor s Koprivničancima koji nakon ljeta ostaju bez najboljeg igrača.

"Ostao sam šokiran kad sam čuo odluku o 4 treninga. Srećom, lopta je kasnije spuštena na zemlju i do daljnjeg ću raditi dva puta dnevno pod vodstvom trenera Srećka Žuljića. Cijela situacija mi je pomalo smiješna. Točno je da smo novi ugovor trebali ranije potpisati, ali u međuvremenu su se promijenile okolnosti i nismo se uspjeli dogovoriti" - rekao je Posavec.

Međutim, sapunica oko ugovora traje još od prosinca prošle godine. Posavec, doznaje Jutarnji list, već 5 mjeseci kalkulira oko (ne)potpisivanja ugovora s Farmaceutima, a takva neizvjesnost najviše smeta treneru Branku Karačiću koji bi, odlaskom Posavca, ostao bez kreatora igre.

"Ako si našao novi klub napravi veliku karijeru, u suprotnom bih volio da izgladiš ovaj spor i ostaneš s nama" - rekao je Posavcu trener Karačić koji dodaje kako se sada čini da se stvar više ne može izgladiti.

A da je situacija oko Posavca doista "hrapava" svjedoči i izjava direktora Slaven Belupa Roberta Markulina koji nakon svega tvrdi da je vodstvo kluba bilo ludo kakav je ugovor zapravo ponudilo Posavcu.

"Izgubili smo živce u jednom trenutku, jer stvar je do kraja prošle polusezone odgađana čak pet puta. Uoči utakmice sa Zagrebom sam je Srebrenko našem predsjedniku obećao da će potpisati ugovor koji je izmijenjen na inicijativu njegova oca i menadžera Đikića, ali je onda počela nova runda nadmudrivanja i odlučili smo to konačno presjeći" - objasnio je Markulin.

Direktor kaže kako Posavcu nije bila ponuđena plaća kakva je donedavno bila normalna u Dinamu, međutim, ističe da bi Srebrenko vrlo dobro profitirao u slučaju da je došlo do bogatog inozemnog transfera. Naime, većinu novca uzeli bi Posavec i njegova menadžerska agencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara