koronavirus u sportu

Srpski boksač u borbi s koronom: Raspadam se i gledam kako vezuju oboljele oko mene

Srpski boksač u borbi s koronom: Raspadam se i gledam kako vezuju oboljele oko mene
Zlatko Došljak je boksač u crvenoj opremi Screenshot

ZLATKO DOŠLJAK (36) bio je boksački prvak Srbije i Crne Gore te kapetan Crvene zvezde, a sada prolazi najgoru životnu borbu.

"Prve simptome koronavirusa počeo sam osjećati 29. lipnja. Već poslije nekoliko sati imao sam temperaturu iznad 38. Izolirao sam se u stanu i ostao tu nekoliko dana. Javio sam se u bolnicu Bežanijska kosa, dali su mi antibiotike i vratili me kući pošto nisam imao veće simptome. Testirali su me na virus i tri dana kasnije mi javili da sam pozitivan", priča za Srpski telegraf.

"Ostao sam bez zraka, jedva sam otišao do Infektivne klinike. Pošto nije bilo mjesta u Beogradu, poslali su me u Smederevo, gdje sam bio primljen u jako lošem stanju. Kada mi je dodatno pozlilo, prebacili su me u KBC Dragiša Mišović. Deset dana nisam spavao, nisam mogao jesti, imao sam grčeve u listovima, glava me je toliko boljela da sam mislio da će se raspuknuti. Tek poslije još nekoliko dana, ovdje u 'Dragiši Mišoviću', mogao sam spavati.

Nagledao sam se svakakvih stvari u bolnici, agresivnih pacijenata koje su sestre morale vezivati. Osjećao sam se užasno loše i još sam morao prisustvovati takvim stvarima. Kada podignem glavu iz kreveta, vidim ljude u jako teškom stanju." 

Ističe da ga je održala želja da opet zagrli sina: "Zbog njega nisam padao. Znao sam da zbog njega moram biti pozitivan i ozdraviti."

Poručuje: "Svi koji ovo čitaju moraju shvatiti da je ovo baš, baš ozbiljno. Želim probuditi svijest kod ljudi da ovo nije obična prehlada, ovo je opasan virus, koji vam tako preokrene stanje da vas jedan dan ima, a sutra već nema."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara