REGIJA

Srpski Hrvati opet uvjerljivo pobijedili hrvatske Srbe

Srpski Hrvati opet uvjerljivo pobijedili hrvatske Srbe
Utakmica reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije prije tri godine u Vukovaru Foto: srbi.hr

NOGOMETNE reprezentacije Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske sastale su se u Tavankutu kod Subotice, mjestu poznatom po brojnoj hrvatskoj zajednici.

Pobijedili su domaćini rezultatom 4:1 uz dva krasna gola Vojnića, a po jedan su postigli Godar i Poljaković. Počasni pogodak za hrvatske Srbe postigao je Gvozdenović.

Momčadi su predstavljali igrači s amaterskim statusom, dakle bez profesionalnog ugovora. 

Prva utakmica između dviju manjinskih reprezentacija odigrana je prije tri godine u Vukovaru, kao priprema pred odlazak na Nogometno prvenstvo nacionalnih manjina Europe. Hrvati iz Srbije i tada su pobijedili, 4:0. 

Srbi iz Hrvatske i Hrvati iz Srbije nakon toga su na prvenstvo u Italiji putovali zajedno iz Zagreba i tamo su navijali jedni za druge i međusobno se bodrili. Hrvati su tada ispali u skupini, a Srbi u četvrtfinalu.

Ova utakmica dogovorena je na sastanku izaslanika spomenutih nacionalnih manjina u nogometnom savezu Srbije koji, kao i Hrvatski nogometni savez, podržava odigravanje ove utakmice.

Organizatori utakmice bili su Hrvatsko narodno vijeće i Udruženje nogometne reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji s jedne, te Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće s druge strane.

Uz prijateljsku utakmicu održao se i sastanak političkih predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, s ciljem da se pozitivna sportska atmosfera iskoristi da predstavnici obje manjine pošalju poruku da žele bolje, iskrenije i stabilnije odnose između dviju država te da manjine mogu biti istinski most suradnje i povezivanja Srbije i Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara