navijači

Srpski mediji demantiraju hrvatsku policiju: U Vukovaru BBB-i nisu napali Grobare

Srpski mediji demantiraju hrvatsku policiju: U Vukovaru BBB-i nisu napali Grobare
Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Sanjin Strukić / Pixsell

VELIKA tučnjava navijača dogodila se jučer oko 19 sati u  vukovarskoj četvrti Borovo Naselje.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković izjavio je: "Sukobili su se pripadnici BBB-a i Grobara u blizini ugostiteljskog objekta u Vukovaru. Znamo za dvije osobe koje su prevezene u vukovarsku bolnicu na liječenje, ali za sada ne znamo jesu li lakše ili teže ozlijeđene." 

Izvijestio je kako je policija privela nekoliko osoba i traga za ostalima koji su sudjelovali u sukobu. "Bili smo spremni jer znamo za turnir u malom nogometu koji BBB-i organiziraju tijekom vikenda u Vukovaru i zbog kojega imamo brojne pozive građana", istaknuo je Živković.

Po tvrdnjama građana, u tučnjavi između BBB-ovaca i Grobara sudjelovalo je dvadesetak osoba, a u sukobu su se koristile baklje, palice i drugi predmeti.

Međutim, srpski Telegraf piše da "iz izvora bliskih navijačkim grupama u Vukovaru doznaje" kako je to bio sukob navijača Dinama i Zvezde, dakle BBB-a i Delija:

"Navijači Dinama imali su dojavu o kretanju Delija iz Vukovara te su ih naoružani palicama i bakljama napali dok su sjedili u jednom vukovarskom kafiću. Nastao je opći kaos s ozlijeđenima na obje strane. Mediji su pisali o tučnjavi Grobara i BBB-a zato što je jedan navijač Partizana, koji se našao na istom mjestu u trenutku napada na Delije, ukočio u pomoć srpskim navijačima i na kraju je uhićen. Na osnovu toga mediji su zaključili da je u pitanju bio sukob Grobara i BBB-a."

Prema najnovijim informacijama, u vukovarskoj bolnici je poslije tučnjave šest osoba zatražilo liječničku pomoć, a privedeno je 16 sudionika tučnjave. Jedan teže ozlijeđeni je navijač Zvezde.

Podsjećamo, ovaj incident dogodio se nekoliko tjedana nakon što je skupina BBB-a na parkiralištu u Vukovaru napala dvojicu mladića srpske nacionalnosti. Policija je naknadno pronašla kombi zagrebačkih registracija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara