Menadžer Ivice Zubca razotkrio Cibonu: Vi ste krivi! Niste mu mogli osigurati dvije tisuće eura mjesečno

Menadžer Ivice Zubca razotkrio Cibonu: Vi ste krivi! Niste mu mogli osigurati dvije tisuće eura mjesečno

Foto: Hina

NE STIŠAVA se bura nastala zbog transfera 18-godišnjeg talentiranog centra Ivice Zubca iz Cibone u Cedevitu. Cibosi su u priopćenju optužili Cedevitu kako ih namjerno žele uništiti tako što im "kradu" talente, navijači Vukova, pak, ne pristaju na to objašnjenje i za cijelu situaciju krive upravu, a sada se javio i menadžer mladog Zubca, Miodrag Ražnatović.

> Cibona ogorčena trećom Cedevitinom "otmicom": "Zubac je dokaz da nas žele srušiti"

> Cedevita "otela" Ciboni jednog od najvećih talenata hrvatske košarke

> Navijači Cibone bijesni na svoj klub: "Nije problem u Cedeviti, nego u našoj upravi"

Srpski menadžer popljuvao je Cibonu putem svog Twitter profila na kojem je detaljno objasnio kako je njegov igrač završio u Cedeviti.

"Marica je odlučila da od danas pije Cedevitu", prva je objava Ražnatovića, a nakon toga otkrio je cijelu pozadinu transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojašnjenje slučaja Zubac: Njegova plaća je prilično skromna, 2 tisuće eura. Nije je primio u 10., 11. i 12. mjesecu. Po ugovoru rok za raskid je 45 dana. Zubac je imao mogućnost raskida 25.11. i nije ga iskoristio. Strpljivo je čekao 40 dana i zatim je odlučio promijeniti klub koji ga ne cijeni. Kada klub igraču ne plati tri mjeseca plaću koja iznosi dvije tisuće eura i u dvije utakmice mu dodijeli ukupno dvije minute i 40 sekundu, jasno je da ga klub ne cijeni i da mora otići. Stoga je u ponedjeljak, 4. siječnja u 20 sati raskinuo ugovor. Sljedećeg dana Cibona je isplatila sva dugovanja. Nakon raskida ugovora igrač je dugo vagao između dvije ponude, ACB lige i Cedevite, i na kraju se odlučio za hrvatsku momčad zbog sedam utakmica u Euroligi", napisao je Ražnatović.

Uprava Cibone kritizirala je mladog igrača za kojeg tvrde da je "pokazao izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu", a iznenađeni su i potezom Cedevite "koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove".

Ražnatović, pak, tvrdi da nitko nije utjecao na Zubca te je pitao upravu Cibone zašto mu na vrijeme nisu isplatili plaću.

"Nijedan klub nije bio upoznat s raskidom ugovora niti je bilo tko utjecao na igrača da se odluči za ovakav potez, koji mu je teško pao. Najzaslužniji za ovakav rasplet su ljudi koji nisu mogli osigurati igraču dvije tisuće eura mjesečno, ne shvaćajući o kakvom se potencijalu radi. Uz svo poštovanje teške financijske situacije, ne postoji klub koji ne može osigurati dvije tisuće eura sa najavljenih 650 tisuća eura iz NBA-a. Ili ipak postoji? S druge strane, Zubac nema tu mogućnost da živi normalno ako od kolovoza do siječnja primi dvije tisuće eura ili 400 eura mjesečno", zaključio je Ražnatović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara