neredi u americi

Steve Kerr ismijao Trumpa i poručio: Evo zašto rasist ne smije biti predsjednik

Steve Kerr ismijao Trumpa i poručio: Evo zašto rasist ne smije biti predsjednik
Foto: Guliver Image/Getty Images

AMERIKA je u plamenu nakon brutalnog policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda prije nekoliko dana. Podsjetimo, nesretnog Floyda je na ulici u Minneapolisu policajac Dereck Chauvin ugušio koljenom premda je žrtva molila za milost. Kamere su snimile cijeli događaj, snimka je obišla svijet, a to je ubojstvo bilo okidač za teške rasne nemire u cijelim Sjedinjenim Američkim Državama.

Američki predsjednik Donald Trump demonstrante je nazvao lopovima, razbojnicima i teroristima koje plaća George Soros da potkopavaju Ameriku. Trump je dodao da će njegova administracija pokret Antifa proglasiti terorističkom skupinom.

Trumpove izjave komentirao je Steve Kerr, nekadašnji član trofejne generacije Bullsa s kraja 90-ih te trener šampionske momčadi Golden State Warriorsa.

''Prije tri godine Trump je nazvao Kaepernicka i ostale NFL igrače kurvinim sinovima zato što su mirno prosvjedovali zbog policijske brutalnosti. Prošle noći je prosvjednike nazvao razbojnicima. Evo zašto rasist ne smije biti predsjednik'', kazao je Kerr pa se obratio potpredsjedniku Amerike Mikeu Penceu koji je molio za mir, aludirajući da nasilje ugrožava imovinu građana.

''Mora da se šališ? Kako imaš obraza ovo reći?'' bijesan je bio Kerr.

Američki mediji javljaju kako je policija jučer prekinula miran prosvjed ispred Bijele kuće bacanjem suzavca među gomilu ljudi kao da se u Americi odvija građanski rat. Sve zbog toga kako bi Trump mogao mirno pozirati ispred crkve i Biblijom u ruci.

Bilo je to dovoljno da mu Kerr sarkastično poruči: ''To je moj predsjednik.''

''Osjećam se mnogo bolje kad ga vidim dok drži Bibliju. Sada znam da je moralni čovjek vođen obiteljskim vrijednostima i strogim etičkim pravilima. To mijenja sve'', napisao je Kerr na svom Twitter profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara