NBA LIGA

Steve Kerr: Svi košarkaši trebali bi igrati nogomet, pogledajte Kukoča

Steve Kerr: Svi košarkaši trebali bi igrati nogomet, pogledajte Kukoča
Foto: Getty Images / Guliver Image

STEVE KERR, trener Golden State Warriorsa, nedavno je gostovao u nogometnom podcastu Men in Blazers u kojem je govorio o utjecaju nogometa na košarkaše.

Rekao je da bi svi košarkaši u mladosti trebali igrati nogomet jer će im on razviti osjećaj za dodavanje, a kao primjer je naveo našu legendu Tonija Kukoča s kojim je šest godina igrao u Chicago Bullsima.

"Da sam ja car američke košarke, natjerao bih sve mlade igrače koji polaze košarkaške programe da igraju nogomet jer se direktno prenosi na košarku. Problem u današnjoj košarci je to što mladi igrači samo driblaju i pokušavaju proći čuvara jedan na jedan. Nevjerojatno su talentirani za to, ali ne razumiju kako dodavati i kretati se. Tome bi ih naučio nogomet", rekao je Kerr pa krenuo s primjerima.

"Igrači koji su u mladosti igrali nogomet bolji su dodavači. Pogledajte Steve Nasha, nevjerojatan dodavač. Toni Kukoč je prekrasno dodavao. Nema sumnje da je to zbog nogometnog utjecaja. Oni razumiju koncept trokuta, koncept dodavanja i utrčavanja iza leđa čuvara. To je nogomet. Tražiš kuteve, stvaraš prilike i situacije da zabiješ", objasnio je trener Warriorsa.

Kerr je u Bullse stigao 1993., iste sezone kad i Toni Kukoč. Bili su zajedno u klubu kad se vratio Michael Jordan iz prve mirovine te su zajedno s njim, Scottiejem Pippenom, Dennisom Rodmanom i trenerom Philom Jacksonom osvojili tri naslova prvaka od 1996. do 1998. Napustio je klub 1999. nakon Jordanova drugog odlaska u mirovinu te odmah osvojio još jedan naslov sa San Antonio Spursima, a zatim je 2003. s istim klubom došao do petog prstena. Još tri je osvojio u posljednjih pet godina kao trener Warriorsa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara