Štimac iziritiran upitom o namještanju napustio pressicu: "Je li to ti mene zajebavaš?"

Štimac iziritiran upitom o namještanju napustio pressicu: "Je li to ti mene zajebavaš?"

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: Cropix


TRENER Zagreba Igor Štimac izgubio je strpljenje prilikom pressice pred utakmicu s Cibalijom. Nakon pitanja je li Zagrebu imperativ ne izgubiti u Vinkovcima, demonstrativno je napustio druženje s novinarima.

"Kakvo je to pitanje, ne razumijem?", odgovorio je Štimac pitanjem. Nakon što mu je pitanje ponovljeno, trener Zagreba odgovorio je: "Ti mene zajebavaš?", pa se ispričao ostalim novinarima i mrmljajući psovke sebi u bradu otišao iz prostorije.

Već je ranije Štimac bio napet, nije mu se svidjela niti opaska kako u Cibaliji govore da se žele sakriti od uličnih priča o namještanjima utakmica.

"Mi se svi moramo sakriti od uličnih priča, slušam ih otkad sam stigao u Zagreb. Ostavite te priče za ulicu, to nije nivo za novinsku konferenciju", rekao je Štimac pa dodao:

"Recite mi jesmo li profitirali na jednoj grešci sudaca, svi su mogli gledati utakmice i vidjeti kako krvarimo za svaki bod."

Ranije je pričao o utakmici s Cibalijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo tražiti bodove u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj. Vjerujem da imamo priliku i da će biti dobra utakmica jer i jedni i drugi igramo lijep nogomet. Sigurno nam zadatak neće biti lak, Cibalija je momčad koja ima dobru obranu, igraju specifično sa dva zadnja vezna", pričao je Štimac, koji je tad odgovorio na pitanje o problemima Zagreba kad primi gol.

"Mi se znamo vraćati, to smo već dokazali. Pokazali smo da imamo karakter", rekao je trener momčadi čija borba za opstanak u ligi još nije gotova.

"Ne žalim što sam otišao s pressice, neke stvari ne moram tolerirati"


"Budući da po fizionomiji imamo teške igrače, odgovora nam igranje po lakšem terenu. Uvjeti su uvijek isti za obje momčadi, no nama proljeće više odgovora zbog toga što sam naveo", odgovorio je Štimac na naše pitanje hoće li biti lakše igrati po ljepšem vremenu.

Nakon završene pressice nije se ustručavao komentirati svoj čin. Rekao je kako je jednostavno bio iznerviran i kako bi sve ponovio.

"Lijepo sam se ispričao ostalim novinarima, nema žaljenja što sam otišao s novinske konferencije. Uvijek sam otvoren i korektan prema svima, no neka ponašanja ne moram tolerirati", rekao nam je Štimac nakon što se smirio. Smeta mu što pojedini napisi unose nemir u momčad.

"Mi imamo sjajnu atmosferu koja se narušava pisanjem nekih medija", konstatirao je Štimac, kojeg očekuje teška utakmica u Vinkovcima, a potom Zagreb igra s pet prvoplasiranih. Sljedećeg vikenda u Kranjčevićevu dolazi Hajduk, a trener želi pred važne oglede zadržati potpunu koncentraciju i mir u momčadi pred kojom su zahtjevni zadaci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara