Štimac o aferi "namještaljka": Dižem ruku za istragu!

IAKO postoji sasvim pristojna sumnja da je rezultat susreta posljednjeg kola HNL-a između Varteksa i Zadra bio namješten, nadležni su nakon početne šutnje počeli s fazom "brigo moja prijeđi na drugoga". Povjerenik Prve HNL za suđenje Željko Širić "ne radi pod Udruženjem prvoligaša, već pod HNS-om i ne bavi se klubovima, već sucima.", HNS tradicionalno lopticu prebacuje na državne organe gonjenja, a paradi se pridružio i Igor Štimac koji "diže ruku za istragu" - ako je provodi netko drugi.

> Video - Započelo zataškavanje: Ne čujem, ne vidim, ne govorim

Nije predmet spora, međutim, je li policija ta koja mora preuzeti stvari u svoje ruke, već je pravo pitanje - zašto to ne čini.

"Smiješno mi je, ne razumijem kako se rezultat 5:2 može namjestiti", prvi je nakon Indexove istrage reagirao Igor Štimac, predsjednik Udruženja prvoligaša, kojemu predlažemo da za svaki slučaj pogleda službenu snimku utakmice, ukoliko to već nije učinio.

Situacije oko namještanja utakmica u hrvatskom nogometu često su naporne. Svi znaju da se lažira, da se na kladionicama obrće golem novac, ali nitko nema interes nešto poduzeti. Najgore je, zapravo, onima koji zbog opisa posla i titule moraju zauzeti određeni stav.

"Dižem ruku za istragu, ali Udruga ne može ništa sama. To su slučajevi kojima se bave USKOK i policija",  kaže Štimac u izjavi za Večernji list.

"Uglavnom se ispostavi da su takve priče patka, ali ako se ustvrdi da su doista bile velike isplate na oklade da će utakmica završiti 5:2, volio bih da se oštećene kladionice jave. Tada će biti lakše i nešto pokrenuti."

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara