Štimac podnio ostavku u HNS-u

SPORTSKI direktor Hajduka i član Izvršnog odbora HNS-a Igor Štimac podnio je ostavku, zasad samo usmenu, na mjesto člana IO. "Uzalud sam trošio vrijeme", rekao je.

Štimac je jučer izjavio kako mu ne pada na pamet više biti nazočan sjednicama Izvršnog odbora, te kako je uzalud trošio vrijeme nastojeći biti konstruktivan, prenosi Večernji list. Bivši hrvatski reprezentativac dodao je kako ne voli biti dio nečega što ne može promijeniti stanje nabolje.

Svoju odluku već je priopćio predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću koji mu je rekao neka prespava, pa neka onda donese konačnu odluku.

No, Štimac ostaje pri svojoj odluci tvrdeći kako u interesu hrvatskog nogometa treba mijenjati "glavu", vjerojatno misleći na samog Vlatka Markovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani Štimac tvrdi kako HNS radi sve u korist Dinama. Zbog slučaja Bošnjak Komisija je navodno sastanak odgodila do kraja prvenstva kako bi mogao igrati, a u slučaju Štimac radilo se ubrzano, ljutio naglašava Štimac, prenosi Večernji.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se sportskom direktoru Hajduka i članu izvršnog odbora HNS-a Igoru Štimcu zbog nesportskog ponašanja na šest mjeseci zabranjuje obavljanje svih funkcija u nogometu, objavio je predsjednik Komisije Ante Tomaš 26. travnja. To je rezultat disciplinskog postupka o incidentu koji se je dogodio na prvenstvenoj utakmici Rijeka-Hajduk (10. travnja), kada je Štimac u tunelu navodno fizički nasrnuo na pomoćnog suca Miroslava Jedvaja.

Odluka je donijeta jednoglasno, a uporište za svoju odluku Komisija je našla u članku 46. Disciplinskog pravilnika HNS-a, koji govori o nesportskom ponašanju. Zabrana obavljanja svih nogometnih funkcija za Igora Štimca vrijedi za razdoblje od 17. travnja do 16. listopada ove godine.

Štimac je u svom iskazu kazao da je reagirao psovkama i uvredama prema sucu Jedvaju, nakon čega je bio udaljen s klupe, te da nije bilo fizičkog kontakta sa sucima koji bi se mogao okarakterizirati kao šamar ili udarac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara