Štimac se povjerio Englezima: Namjeravam naslijediti Slavena Bilića

IGOR ŠTIMAC govorio je u razgovoru za otočke medije kako je ponosan činjenicom što je izabran među najbolje braniče u povijesti Derby Countyja. Naime, uskoro se bliži 125. godišnjica kluba, a navijači su morali glasovat o najboljoj momčadi svih vremena. Tako je Igor Štimac uz Roya McFarlanda dobio mjesto u stoperskoj liniji.

Igor Štimac gotovo je pet godina proveo na Pride Parku i jedan je od najzaslužnijih što je klub promoviran u Premierligu te je s godinama postao jedan od kvalitetnijih otočkih klubova. S vremenom se Igor pretvorio u jednog od miljenika navijača, koji ga se evo vidimo sjećaju i desetak godina kasnije.

"Prepun sam emocija, a svi znaju kako sam zavolio Derby County i tamošnje navijače. Samim time ovakvo priznanje znači mi nevjerojatno puno. Derby ima veliku povijest sa nekolicinom velikih nogometaša i ponosan sam što sam dio te priče. Ovim putem zahvaljujem se navijačima od srca", rekao je Igor Štimac za lokalne novine.

"Moje četiri godine u Derbyju najljepši su dio moje karijere, Bilo je upravo nevjerojatno i nezaboravno. Imao sam sjajan odnos sa publikom, a kada sam se nedavno vratio na jedan humanitarni susret tako su me dočekali da sam se rasplakao. Taj trenutak kada me sedam godina kasnije dočekala ona ista ljubav, bio je vrlo emotivan", dodao je Štico.

Štimac je potom najavio Englezima kako namjerava uskoro preuzeti klupu hrvatske reprezentacije, kada jednom ode Slaven Bilić nakon SP 2010.

"Malo po malo spremam se za povratak u trenerske vode. Da, namjera mi je postati izbornikom hrvatske reprezentacije. Uskoro bi se nakon SP u Južnoj Africi moglo otvoriti mjesto tu, ali na to će mjesto pretendirati još puno ljudi tako da je teško reći. Iskustva imam, s Hajdukom sam osvojio prvenstvo, a Cibaliju sam spasio od ispadanja u drugu ligu", za kraj će Igor Štimac.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara