Štimac: Vrijeme je da političari pokažu interes za nogomet

Foto: Bruno Konjević / Cropix

HRVATSKI nogomet je ušao u još jedan mjesec odluke. U veljači bi trebala biti održana nova skupština HNS-a na zahtjev Igora Štimca koji je u Rusanovu dostavio 23 potpisa skupštinara. Statut HNS-a određuje da skupština mora biti sazvana u slučaju da 17 zastupnika to zatraži.

> HNS "nije upoznat" s kaznenim postupcima protiv Vićana i Uljana. A da otvore stranice DORH-a?

> Zakon HNS-a: Ladića smjenjuju zbog kaznene prijave, koju imaju ministri nogometne vlade!

> "Jambo vodi nogomet na jugu zemlje? Sve je upropastio, a kao saborski zastupnik krši zakon"

Nešto više od dva tjedna ostalo je do dana kada Štimac želi organizirati Skupštinu, no postoji pravilo prema kojem je HNS mora sazvati, ali ne i održati u tom vremenu. Pravna bitka se nastavlja, na nezadovoljstvo mnogih.

"Statut se može tumačiti samo na jedan način. Kada jedna trećina zastupnika preda zahtjev, predsjednik je dužan sazvati skupštinu u roku od trideset dana", rekao nam je Igor Štimac.

Mamićevi ljudi preuzeli sve moguće funkcije u Savezu

Novoosnovana Komisija za propise HNS-a zaprimila je zahtjev, ali se o njemu još nije očitovala iako, smatra Štimac, njena reakcija ionako ništa ne znači:

"Gospoda pokušavaju na svim mjestima, na sve načine odgoditi skupštinu, čak i uplitanjem politike. Ali ne mogu protiv Statuta".

U Komisiji za propise sjedi Stanko Hautz. Tu je i Damir Vrbanović kojemu je Zdravko Mamić nadređen u Dinamu. Nije to sve, Mamić je svoje ljude postavio gdje god je mogao i praktički potpuno preuzeo kontrolu nad funkcioniranjem Saveza. Predsjednik Lokomotive, Dinamove filijale, Tin Dolički predsjednik je Disciplinske komisije. Pitanje je kako donedavni član Dinamove skupštine može odlučivati o bilo kakvim mogućim sankcijama za "svoj" klub.

"Mi, kao skupštinari HNS-a smo iznad bilo kakvih komisija, Statut je naš vrhovni zakon. Pokušavaju prebacivanjem odgovornosti na Hautza osporiti naš legitimitet. Sve te komisije su se isprostituirale u službi - zna se koga", dodaje Štimac.

"Da se Zakon poštuje, Vrbanović, Uljan, Vićan, Šprajcer i ostali ne bi mogli biti članovi IO-a i Skupštine"

Državne institucije i dalje ignoriraju stanje u nogometu i sve nepravilnosti oko Dinama, Izborne skupštine, namještanja utakmica...

"Vrijeme je da političari pokažu veći interes za nogomet. Novi zakon nam ne bi puno pomogao kad se ni aktualni ne poštuje. Da se Zakon poštuje, Vrbanović, Uljan, Vićan, Šprajcer i ostali ne bi mogli biti članovi IO-a i Skupštine. Vrbanović krši Zakon već deset godina i nikome ništa. Zakonodavstvo treba riješiti te probleme", jasno poručuje Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara