IGOR ŠTIMAC

#StimacOut: "Uništio je Hrvatsku, pa kako neće i Indiju?"

#StimacOut: "Uništio je Hrvatsku, pa kako neće i Indiju?"
Foto: EPA

IGOR ŠTIMAC nakon debakla koji je doživio kao izbornik Hrvatske ide prema još jednom na toj funkciji, ali sada u Indiji.

Nakon četiri kola kvalifikacija za SP 2022. ima samo tri boda, a i do tog trećeg došao je jedva. Protiv slabašnog Afganistana gol za 1:1 Indija je zabila u trećoj minuti sudačke nadoknade. 

Štimac tako na polovici kvalifikacija ima tek tri boda, dok je vodeći Katar skupio 10, a Oman ima devet. U skupini u kojoj prvoplasirani ide izravno na SP, a drugoplasirani u dodatne kvalifikacije, Indija se nalazi na četvrtom mjestu, šest bodova udaljena od drugog te sedam od prvoplasiranog i jako teško će na SP.

Rezultati by SofaScore

"Igrali smo dobro protiv Omana i Katara, ali očekivao sam više od ove utakmice i one protiv Bangladeša. Ne znam jesu li te zemlje toliko napredovale da su uz rame Indiji. Problem je i što naš trener nema dovoljno vremena. Ne možeš očekivati da momčad usvoji novi stil igre tako što zajedno trenira dva ili tri dana. Igor je postavio snažan defenzivni plan, ali sada moramo razmišljati kako dominirati protiv slabijih momčadi. Mislim da on nema dovoljno vremena za rad s igračima u tom smislu", rekao je predsjednik Tehničke komisije indijskog saveza Shyam Thapa.

I dok je Savez u kritikama na Štimčev račun umjeren, navijači Indije ustali su protiv njega. Na Twitteru se pojavio hashtag #StimacOut i sve više navijača zahtijeva odlazak neuspješnog izbornika:

"Pogledajte kako je jadno s njim igrala Hrvatska", piše jedan razočarani Indijac uz dio Štimčeve biografije dok je očajno vodio Hrvatsku:

Neki od ostalih komentara na Twitteru:

"Ovaj tip uvijek ima opravdanja, a ne rješenja. Gospodine Štimac, vaš postotak pobjeda je jedva iznad 10 posto."

"Skor Indije otkako je došao novi izbornik - jedna pobjeda, četiri remija i četiri poraza. Gospodine Štimac, hvala Vam što ste nam reprezentaciju vratili deset godina."

"Dosta mi je Štimca i umoran sam od njegovog dosadnog nogometa. Nema kreativnosti i uništava mlade igrače. Igrači izgledaju kao da ne uživaju u nogometnu i taktici."

"Jadna igra Indije protiv Afganistana, koji smo ranije gazili kako god smo igrali. Ali sada smo potpuno bezopasni."

"Štimac će biti otpušten nakon ovog očajnog niza, ali do tada će biti prekasno. Navijači ne bi smjeli tolerirati ovakve dokaze totalne izbornikove nekompetencije."

"Indijska reprezentacija osuđena je na propast dok je god na njenom čelu neznalica Štimac, koji nastavlja raditi sprdnju od nacionalne momčadi."

"Dosta nam je neznalice Štimca i vrijeme je da mu pokažemo vrata, prije nego što bude još gore."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara