Štimčev najnoviji povratak: S dna HNL-a krenuo u kampanju za klupu Hrvatske

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

ŠTIMAC i Medić sklopili su pakt kako bi "spasili Zagreb", ali i vlastitu reputaciju, jer prvom, kao čovjeku od akcije, ne pada na pamet trku na izborničku poziciju dočekati u medijskom zapećku, a drugom se tavorenje na dnu ljestvice HNL-a ne uklapa u viziju kluba iz hrvatske "velike četvorke".

> Štimac debitira na Poljudu: Najlakše će mi biti protiv Hajduka i Dinama!

> Štimac zagrmio u Zagrebellu: "Ovoj momčadi ne treba šok, dovoljno je šokirana mojim dolaskom"

Nije poznato koliko njih dvojica zajedno imaju života, ali nakon što je pretendentu za izborničku klupu propao plan kojim bi grijao stolicu prvog čovjeka klupske asocijacije dok u nju ne zasjedne njegov prijatelj i saveznik na navedenom projektu, Štimac je još jednom pokazao da za njega nema izgubljene bitke.

Namjestio se na pričuvni položaj kod ortaka Medića s kojega čeka svojih pet minuta na najvećoj sceni, a ako Kranjčevićeva već nije Poljud i Maksimir, svega je nekoliko tramvajskih stanica udaljena od centra grada. Drugi bitan plus je što je Zagreb kao igračka baza iz koje se crpe pojačanja za Hajduk i Dinamo zanimljiv medijima, a Štimčevim dolaskom će biti još više.

Ne treba zanemariti ni prilično lagodnu situaciju za novog trenera u Kranjčevićevoj, jer ima još puno do kraja kako bi se ovih sedam poraza prebrisalo pa će Štimac i ovdje biti slavljen kao spasitelj.

Kamere ga vole, on njih još i više

Kako je poslije razvoda još učestalije nego dotad postao gostom rubrika koje se bave posjetiteljima noćnih klubova i vezama starleta i nogometaša, Štimac je vidio kako mu za PR nije dovoljno samo sekundirati Boži Sušecu u prijenosima utakmica selekcije koju se sprema preuzeti, jer on voli biti u žiži i potrebno je više od toga da mu se samo čuje glas.

Zato je izabrao savršenu čeku, s obzirom na njegov trenutni cilj teško da bi danas, kao prije tri godine, prihvatio vapaj za pomoć iz provincije i pomogao nekoj novoj Cibaliji. Njegov altruizam sada ima radijus kretanja strogo omeđen granicama Prisavlje - Rusanova.

Volonter i dobrotvor koji će zbog prijatelja u nevolji spavati na derutnom madracu

Bruce Wayne iz naše nogometne kaljuže spremno uskače čim netko puhne u zviždaljku. Prije četiri godine je došao na poziv iz Hajduka pa je momčad preuzeo od Bake Sliškovića i na Poljud donio posljednju titulu i Niku Kranjčara.

Znamenit je postao naziv njegove funkcije na Poljudu: Zadar ima "vanjskog suradnika", Dinamo "izvršnog dopredsjednika", a Hajduk je imao "volontera".

Godinu poslije, spasitelj je pohitao u Vinkovce, odakle je također stigao vapaj. "Nisam mogao odbiti poziv iz Vinkovaca i klub koji mi je pomogao u karijeri", objasnio je tada Štimac zašto je krenuo na "daleki istok", jer u nekadašnji Dinamo je bio poslan iz Hajduka na posudbu.

Novinarima koji su ga tamo posjetili pokazao je kako je ustvari počeo njegov nogometni put koji ga je učinio zvijezdom i bogatašem: dok se kalio u Vinkovcima, spavao je u neuglednoj sobici na trošnom "jogiju".

Štimac je majstor u ophođenju s medijima, to je jasna stvar, jer mnogo se više pamte njegova šarmiranja voditeljica u projektima koje je pokrenuo kao tuzemnu verziju Berlusconijevih šljokičasto-dekoltiranih "domenica sportiva" ili vješta elaboriranja zašto nam je nasušno potrebna Liga 16, nego izvješća iz crnih kronika da je u Ludnici prebio navijača Hajduka ili kako je pogrešnu stranu njegovih dlanova upoznao splitski ugostitelj koji mu nije ispunio glazbenu želju.

Idealnotipski predstavnik modela "4P"

"Treba nam jedan takav, samo se on može bosti s Mamićem", obrazlažu oportunistički nastrojeni Hajdukovi navijači zašto bi bilo dobro da se volonter još jednom vrati, iako ga Torcida ne podnosi. Na valu potpore Štimcu jašu i mnoge "ugledne kolege" služeći se upravo tim argumentom, jer ovdašnjem mentalitetu, bio on utjelovljen u prsatim starletama ili alkosima - opinion makerima, užasno imponiraju likovi poput Štimca, koji je personifikacija modela u Dalmatinskoj zagori poznatog pod skraćenicom 4P - 'popit, poist, poprčit, potuć se'.

> Ostale komentare autora pročitajte ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara