E-SPORT

Stiže novi nastavak slavne borilačke videoigre? Evo što zasad znamo

Stiže novi nastavak slavne borilačke videoigre? Evo što zasad znamo
Screenshot: Twitter

EDDIE HEARN, čelni čovjek Matchroom Boxing promocije koja brine i o našem Filipu Hrgoviću, potvrdio je kako bismo uskoro mogli vidjeti novu boksačku videoigru.

Poznati promotor na Twitteru je dobio nekoliko upita o tome je li nova igra u planu i zna li on nešto što ostali ne znaju, a njegov odgovor izazvao je pravo veselje među fanovima.

Nakon deset godina novi nastavak

Posljednja mainstream boksačka igra koja je ugledala svjetlo dana bila je naslovljena kao "Fight Night Champion", a objavljena je 2011. godine. Prošlo je dakle već devet godina.

Bio je to zadnji uradak EA Sportsa koji je i pokrenuo Fight Night seriju igara još 2004. godine. Početak franšize je bio uspješan pa je 2005. izašao Round 2, 2003. Round 3 i 2009. Round 4. Champion edicija bila je peti dio franšize, a sada je na pomolu i šesti. 

Fanovi već neko vrijeme na Twitteru pišu o tome kako žele šesti nastavak igre, a jedan od komentatora napravio je i umjetnički prikaz toga kako bi igra trebala izgledati te ga poslao Hearnu. Twitteraš po nadimkom Delzinski tvrdi da sve što je potrebno za igru već postoji u bazi EA Sportsa koji godinama objavljuje i UFC-om tematizirane videoigre. 

Je li ovo "ta godina"?

Hearn je prvo na Twitteru napisao "Na aerodromu sam, što ima na Twitteru?", a netko tko se krije iza nadimka Lloyd Sargeant napisao je "Nova boksačka videoigra bi bila super stvar!" i pokupio simpatije brojnih drugih komentatora ispod objave. 

"Već neko vrijeme radim na tome, nadam se da će ovo biti 'ta godina' kada ćemo to i ostvariti, bila bi to ogromna stvar", rekao je Hearn i još jednom oduševio fanove. 

Ako Hearn uspije na vrijeme završiti pregovore koje je ovim istupom potvrdio, nastavak Fight Nighta mogao bi izaći točno deset godina nakon izlaska prvog dijela. S obzirom na to da bi do kraja ove godine trebao biti objavljen Playstation 5, jasno je da će igra biti objavljena za next-gen konzole. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara