Što će im tek raditi Salah, Cavani i Suarez: Jesmo li gledali najgoru reprezentaciju na SP-ima?

Što će im tek raditi Salah, Cavani i Suarez: Jesmo li gledali najgoru reprezentaciju na SP-ima?
Foto. EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

SAUDIJSKA ARABIJA oduševila nas je na prijateljskoj utakmici s Njemačkom prošlog petka. Usprkos tome što je gubila 0:2, nije se predavala, nego je golom smanjila zaostatak, a da joj je sudac u zadnjoj minuti dosudio penal koji je trebao, uzela bi bod protiv aktualnog prvaka svijeta. 

Ni tjedan dana kasnije, na otvaranju Svjetskog prvenstva, Saudijska Arabija je protiv inače blijede, nekvalitetne i ozljedama desetkovane Rusije koja nije pobijedila zadnjih sedam utakmica, izgledala i igrala kao najgora reprezentacija koju smo gledali na SP-ima. 

Ljubitelje nogometa iz cijelog svijeta zaprepastila je neshvatljivo očajnom predstavom zbog koje je morala izgubiti 0:5. 

U izvještaju s utakmice naveli smo karakteristike igre očerupanih Zelenih sokolova, kako inače tepaju ovoj momčadi:

Naivnost koja se očitovala u dječjem rasporedu igrača po terenu i "čuvanju" suparnika, zatim nekvaliteta koja se ogledala u svemu, ali najviše u desecima predanih čistih lopti protivniku, pa nedisciplina, vidljiva po stalnom svađanju igrača te nevjerojatan manjak trke koje je pokazala Saudijska Arabija, zaslužni su što je Rusija "ni kriva, ni dužna" pobijedila ovakvom razlikom.

Od Saudijaca nitko ne očekuje senzacije ili da budu "dark horse" SP-a, ali odavno ne pamtimo selekciju koja je izgledala manje dostojna nastupa na najvećem nogometnom natjecanju.

Čak i ako uzmemo u obzir da ih dosta na SP dođe kako bi popunili broj i ispunili formalnost da tamo svaki dio svijeta ima svog predstavnika. 

Istina, Saudijska Arabija još je teže stradala na SP-u 2002. Međutim, tada ih je s 0:8 rastavio finalist Njemačka, dok je ova Rusija najblaže rečeno skromna i može biti sretna prolaskom skupine.

Gledajući Saudijce kako se koprcaju i statiraju uz Ruse, koji su protiv njih izgledali kao nezaustavljiva velesila, stalno smo se pitali samo dva pitanja: 

Kakve su tek reprezentacije ispred kojih je ovakva Saudijska Arabija bila u kvalifikacijama za SP te ako se ovako nad njima iživljavala Rusija (čiji najbolji napadač Kokorin je ozlijeđen i koja nema nijednu svjetsku klasu), što će im tek do kraja skupine raditi Salah, Cavani ili Suarez?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara