transferi

Što se događa s Griezmannovim transferom i zašto je Barca "zakočila"?

Što se događa s Griezmannovim transferom i zašto je Barca "zakočila"?
Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠTO se događa s transferom Antoinea Griezmanna u Barcelonu i zbog čega je uprava velikana s Camp Noua zakočila posao koji je prije samo nekoliko dana izgledao kao gotova stvar?

Uprava Barcelone do danas je imala rok za isplatiti klauzulu Griezmanna u Atleticu od 120 milijuna eura, ali to se nije dogodilo. Španjolski mediji tvrde da je Barcelona odgodila plaćanje klauzule zbog financijskih problema. Plan je bio da se transfer zaključi danas, a da do ponedjeljka svi detalji, uključujući i službeno predstavljanje na Camp Nouu, budu odrađeni kako bi se Francuz priključio treninzima i počeo spremati za novu sezonu u kojoj Barca napada Ligu prvaka.

Međutim, zbog nesporazuma s bankama te šlampavosti uprave Barce, taj plan će se morati odgoditi. Barca se pokušala dogovoriti s Atleticom da se unatoč svim problemima transfer zaključi, no bijesna uprava kluba iz Madrida odbila je bilo kakav pokušaj pregovora. Štoviše, u Atleticu optužuju Barcelonu da je Griezmanna vrbovala već u ožujku, što je zabranjeno propisima UEFA-e, te prijete da će zbog toga otkupna klauzula porasti na dodatnih 80 milijuna.

Španjolski mediji također pišu da su se žalili i zaposlenici Barcelone, koji su navodno plaće za lipanj dobili s nekoliko dana zakašnjenja.

Ono što također koči transfer Griezmanna u Barcelonu je potencijalno vraćanje Neymara na Camp Nouu. Mnogi tvrde da čelnici katalonskog kluba otežu s dovođenjem Griezmanna jer im je pravi prioritet vraćanje odmetnutog Brazilca.

U svakom slučaju, Griezmanna čeka neizvjesnih nekoliko dana. U Atleticu ne želi ostati, a ni Atletico ne želi njega. Da su odnosi Francuza i kluba iz Madrida trajno poremećeni, najbolje govori izjava predsjednika Atletica Enriquea Cereza, koji je poludio kad je shvatio da se Griezmann nije pojavio na početku priprema.

"Griezmann je izvanredan igrač, ali i jako težak momak. Čovjek s problemima. Otišao je iz kluba na stražnja vrata, kukavički, ne želeći nikome pogledati u oči. A mislim da mu nitko ne bi zamjerio da je bio iskren prema nama i rekao da želi ići", kazao je Cerezo.

Usporedio je Cerezo Griezmanna s nekim drugim nogometašima koji su napustili Madrid.

"Diego Godin je došao kao čovjek kod mene, rekao mi što ima i otišao na velika vrata. Griezmann je svoja zatvorio stražnjicom. U ovom klubu postoje dvoja vrata, a Griezmannova su odmah pokraj Aguerovih. Igrači idu gdje god hoće, ako to žele, nema problema. Ako žele ostati, ja sam sretan. Ovakvo ponašanje ne mogu shvatiti, a kamoli tolerirati", ocijenio je Cerezo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara