DINAMO

Stopiran dolazak Keka u Dinamo? Slovenac dao znakovitu izjavu

Stopiran dolazak Keka u Dinamo? Slovenac dao znakovitu izjavu
Foto: EPA

MATJAŽ KEK istaknuo se kao glavni kandidat za preuzimanje klupe Dinama nakon što je Igor Jovićević dobio otkaz, a kao privremeni trener postavljen je Zoran Mamić.

Jedina prepreka tom poslu je činjenica da Kek ima ugovor s Nogometnim savezom Slovenije kao izbornik tamošnje reprezentacije, a sada se čini da je to nešto čega se neće tek tako riješiti.

Problem s ugovorom u reprezentaciji

Keka se jučer očekivalo u prostorijama Nogometnog saveza Slovenije (NZS) kako bi raskinuo ugovor koji ga veže do 2022., da bi zatim mogao preuzeti Dinamo.

Tim povodom zatražili smo komentar od NS Slovenije iz kojeg su nam odgovorili: "Nemamo komentara na to odlazi li gospodin Kek iz naše reprezentacije kako bi preuzeo Dinamo, ali ako se nešto dogodi, izdat ćemo službeno priopćenje."

Situaciju je jučer komentirao i predsjednik NZS-a koji procjenjuje kako će Kek razmotriti ponudu, ali naglašava da za sada nema promjena u vezi s njegovim radom. Nada se da ih neće ni biti.

Odbacio je mogućnost da Kek u isto vrijeme vodi Sloveniju i Dinamo. "To nije moguće", kazao je.

Kek otkrio da mora ostati u Sloveniji

Danas je taj odgovor dobio i potvrdu, kako se čini prema onome što je Kek izjavio za slovenski Dnevnik.si. 

"Iznenadile su me najave u hrvatskim medijima. Prije godinu i pol prihvatio sam ulogu izbornika slovenske reprezentacije s najvećom radošću i časti. Iako sam bio razočaran rezultatom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, moram živjeti s činjenicom da smo si postavili dugoročan posao", rekao je Matjaž Kek za Dnevnik o pisanju hrvatskih novina i web portala te tako gotovo kao da je otkrio da sastanak s ljudima iz Saveza nije završio dogovorom prema kojem bi mogao preuzeti Dinamo.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara