Štrajk redara na SP-u: Vježbenici preuzeli osiguranje stadiona u Cape Townu i Durbanu!

Tekst: J.D.
Foto: AFP

NA STADION u Cape Townu na utakmicu između Italije i Paragvaja moralo je biti poslano preko tisuću policijskih vježbenika nakon što su netom prije utakmice članovi osiguranja krenuli u štrajk zbog plaća, javila je policija.

Policijski brigadir Billy Jones rekao je kako je osim vježbenika iz dvije akademije na stadion poslan i određen broj regularnih policajaca. Policajci su tako preuzeli ulogu čuvara na stadionu.

Jones je rekao da je policija "mirno udaljila" oko 500 čuvara koji su krenuli u štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neprihvatljivo ponašanje

Glasnogovornik organizacijskog odbora SP-a Rich Mkhondo rekao je da je odbor zatražio od policije da preuzme kontrolu nad sigurnošću na stadionima u Cape Townu i Durbanu do daljnjega.

Problem je nastao zbog svađe oko plaća čuvara, zbog čega je jučer policija u Durbanu već morala oko 300 čuvara rastjerati suzavcem i šok-granatama nakon utakmice Njemačke i Australije.

Organizacijski odbor napominje da je problem nastao isključivo u redovima Stallion Security Consortiuma koji je očigledno radnicima odlučio uskratiti dogovoreni iznos plaće. Takvo ponašanje tvrtke "nije dopustivo", dodao je, a organizacijski odbor će nastaviti motriti situaciju.

Ne nazire se rješenje problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara