HRVOJE ĆUSTIĆ

Subašić voljenom Ćustiću: 12 dugih godina anđele. Zadarska dica pamtit će ti ime

Subašić voljenom Ćustiću: 12 dugih godina anđele. Zadarska dica pamtit će ti ime
Foto: PIXSELL (Grafika Index)

PRIJE 12 godina preminuo je Hrvoje Ćustić. Tadašnji igrač Zadra udario je glavom od beton na utakmici i nakon nekoliko dana preminuo u bolnici.

Ćustićev najbolji prijatelj bio je hrvatski golman Danijel Subašić koji je napravio sve da se nikada ne zaboravi Hrvoje.

Subašić se i danas prisjetio Hrvoja emotivnom objavom na Instagramu.

"12 dugih godina naš 12 anđele. Zadarska dica pamtit će ti ime. Hrvoje Ćustić - zauvijek", napisao je Subašić 

Zauvijek braća

Subašić i Ćustić imali su bratski odnos. Suba od tog tragičnog dana na svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu s njegovim likom. Nakon svake utakmice bivši golman hrvatske reprezentacije skidao je dres i s ponosom pokazivao Hrvojevu sliku. No to je zasmetalo FIFA-i koja ga je opomenula nakon što je Hrvatsku odveo u četvrtfinale sjajnim obranama protiv Danske. Svjetska krovna nogometna organizacija ne želi da igrači iznose osobne poruke. No Suba ih je uspio prevariti. Sjajnu predstavu ponovio je i protiv Rusije, a nakon utakmice našao je način kako zaobići FIFA-inu kaznu i zabranu. Pokazao je Ćustića, ali samo nakratko, tako što je podigao golmansku majicu i zatim je odmah vratio. Snimka je postala hit na internetu.

Svijet je tog dana čuo za Hrvoja Ćustića nakon što je Suba zaplakao na presici 

Nakon penala protiv Danske i prolaza Hrvatske u četvrtfinale SP-a Subašić se kao jedan od junaka pojavio pred novinarima s Vidom. Sve je bilo uobičajeno, atmosfera je bila sjajna, a onda je uslijedilo pitanje jednog stranog novinara.

"Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom vašeg prijatelja?" upitao je novinar aludirajući na Subašićevu majicu na kojoj je uvijek Hrvoje Ćustić.

"Pa, kad se njemu dogodilo to što se dogodilo... Huh...", krenuo je Subašić odgovarati na pitanje, ali nije mogao.

Zastao je, pognuo glavu i samo kroz zube jedva rekao: "Ne mogu". Na izlasku je dodao: "Oprostite na suzama, emocije su zajebana stvar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara