Suci odlučili da ni Hamilton ni Massa nisu krivi za njihov treći sudar ove sezone

Suci odlučili da ni Hamilton ni Massa nisu krivi za njihov treći sudar ove sezone

Screenshot: youtube

SUCI 15. utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, koja se proteklog vikenda vozila za VN Japana u Suzuki, objasnili su zašto su odlučili da je dodir između Hamiltona i Masse u 22. krugu trkaći incident.

Hamilton i Massa su imali dodir u 22. krugu utrke pri ulasku u 16. zavoj iz kojeg je Felipe Massa izašao sa oštećenjem prednjeg krila na svom Ferrariju te je utrka vožena pod sigurnosnim automobilom zbog dijelova Ferrarija na stazi.

Podsjećamo, ovo im je treći ovosezonski sudar, nakon neželjenog kontakta bolidima u Singapuru i Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač McLaren-Mercedesa objasnio je situaciju da "...nije vidio Massu koji ga je pokušao prestići s lijeve strane..." dok je Ferrarijev Brazilac napao Hamiltona riječima "... ja sam držao svoju stranu i kočio a Hamilton je skrenuo i udario u moj bolid...".

Prema izvještaju sudaca na službenoj stranici Svjetske automobilističke federacije (FIA) suci nisu kaznili ni jednog vozača jer su prilikom pregleda video zapisa spornog događaja zaključili:

"Lewis Hamilton držao je svoj bolid na putanji kao i u prethodnim krugovima a Felipe Massa je svojim Ferrarijem pokušao prestići McLaren-Mercedes po lijevoj strani u desnom zavoju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara