Suci šute zbog Kodeksa, Šupraha jedini prozborio: "Ovo je tragedija, ne znam je li ovdje kraj"

Foto:  Zdravko Mamić u društvu sudaca Vlade Svilokosa i Željka Širića prilikom Širićevog oproštaja od aktivnog suđenja nakon utakmice Dinamo - Hajduk 13. svibnja 2006. (Drago Sopta /Cropix)

HRVATSKI nogomet proživljava jedne od najtežih trenutaka u svojoj povijesti, to je već općepoznata činjenica. Padom čelnih ljudi sudačkog lobija, kao i saznanjem da se za 95 tisuća eura moglo kupiti "pošteno" suđenje, ozbiljno je narušena regularnost lige.

>HNS pere ruke: Suspendirali Širića i Djedovića te bulazne o individualnoj odgovornosti!

"Nemam nikakvih komentara jer je takav Kodeks, žao mi je", poručio je preko telefona za Index Vlado Svilokos. Isti odgovor smo dobili i od Draženka Kovačića: " Žao mi je, ne smijemo se očitovati o takvoj temi", poručio je.

Jedini koji je ukratko htio prokomentirati događaje oko uhićenja Željka Širića, sada već suspendiranog dopredsjednika HNS-a i predsjednika sudačke komisije Stjepana Djedovića, bio je Alojzije Šupraha.

"Katastrofa", započeo je, "Žalosno, to je jedino što imam za reći. Šokiran sam", kratko je rekao, a zatim oprezno nastavio: "Gledajte, znam što i vi znate. Mislim da se ovdje radi o subjektivnoj krivici, ako se naravno ne radi o nečem širem. Ovdje je krivica subjektivizirana."

Je li riječ o izoliranom slučaju ili o nešto široj akciji ubrzo će se dokazati. Kao što su iz Uskoka potvrdili da je ova akcija samo nastavak afere Offside, vrlo je izgledno da se broj uhićenja oko korupcije u hrvatskom nogometu neće zaustaviti.

"Samo državni organi mogu dati odgovor je li to početak ili kraj razotkrivanja afera. Očigledno je da se tu nije radilo o nogometnoj akciji. Ponavljam, žalostan sam i tužan", za kraj je poručio Šupraha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara