Koronavirus u sportu

Sudac prekinuo finale kupa u Danskoj jer navijači nisu poštovali socijalnu distancu

Sudac prekinuo finale kupa u Danskoj jer navijači nisu poštovali socijalnu distancu
Screenshot (Youtube)

FINALE danskog kupa je bilo prekinuto na gotovo 15 minuta jer navijači nisu poštovali pravila fizičkog distanciranja koja su na snazi unutar stadiona za borbu protiv širenja koronavirusa.

"Tijekom prvog poluvremena sudac je morao prekinuti meč na 15 minuta jer navijači AaB-a (Aalborg) nisu htjeli sjediti na svojim mjestima nego su bili na gomili kršeći tako pravila borbe protiv covida", objavila je policija Sydjyllanda na Twitteru.

Snimke prikazane kasnije pokazale su članove osoblja Aalborga kako nagovaraju, uzaludno, svoje navijače da se vrate na svoja mjesta.

Nakon što su protjerani sa stadiona, njih između 40 i 50 stavljeno je u autobus i poslano u Aalborg iz Esbjerga gdje se igralo finale između AaB-a i Sonderjyskea (sud-ouest).

Utakmica je nastavljena nakon 14 minuta, a pobijedio je Sonderjyske 2:0. Svaka je momčad dobila po 750 karata za svoje navijače.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku ove situacije možete pogledati OVDJE.

Do sada je na utakmicama bilo dopušteno prisustvo najviše 500 osoba koje su morale poštovati razmak od dva metra, ali je u utorak danska vlada odobrila veći broj navijača na tribinama i razmak je smanjen na jedan metar. 

U Kopenhagenu je na najvećem stadionu u zemlji, koji ima kapacitet od 38.000 mjesta, dopušten ulazak 10.500 navijača.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara