Sudačka pogreška odlučila susret Dinamo - Zadar?

U SUBOTNJEM prvenstvenom susretu Dinama i Zadra, koji se odigrao u Maksimiru, "Plavi" su do golova došli tek nakon sporne situacije u 56. minuti, kad je sudac Alojzije Šupraha dosudio drugi žuti karton igraču Zadra Hrvoju Čustiću.

U 11. minuti drugog poluvremena Čustić se u šesnaestercu Dinama srušio nakon "bliskog susreta" s braničem Dinama Andreom Mijatovićem, a sudac mu je bez krzmanja udijelio žuti karton zbog simuliranja. Budući da je to Čustiću bila druga opomena, morao je napustiti teren. Dinamo je poveo samo dvije minute nakon Čustićevog isključenja, golom Brazilca Eduarda da Silve.

Nakon utakmice Zadrani su ogorčeno komentirali tu spornu sudačku odluku, a najoštriji je bio neslužbeni šef zadarskog kluba, Reno Sinovčić.

"Sramota! Pokradeni smo! Sva tri suca su od prve sekunde utakmice ubacivala loptu u naš gol. Mislim da je postojao jedanaesterac nad Čustićem, ali ako i nije, ne vidim razlog zbog čega mu je Šupraha pokazao drugi žuti karton, kontakt je u svakom slučaju postojao." – izjavio je Sinovčić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Sinovčićevom ocjenom složio se i trener Zadra Stanko Mršić, koji smatra da je Zadar dobro krenuo u drugom poluvremenu, ali ih je dotična sudačka odluka potpuno zaustavila.

HTV-ov komentator suđenja Goran Marić potvrdio je da je Šupraha napravio pogrešku kad je pokazao žuti karton napadaču Zadra.

"Nedvojbeno je bio kontakt između obrambenog igrača Mijatovića i napadača Čustića, i nogom i rukom. Nije to bio prekršaj za jedanaesterac, ali nikako se ne može dati žuti karton. I inače hrvatski suci prečesto mašu kartonima zbog simuliranja." – kazao je Marić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara