Šuker: Imamo šanse za Euro 2012, ali pribojavam se Poljske i Ukrajine

AKREDITIRANIM veleposlanicima u Republici Hrvatskoj koji tradicionalno u lipnju na poziv predsjednika Stjepana Mesića borave na Brijunima večeras je uspješno prezentirana zajednička kandidatura Hrvatskog nogometnog saveza i Mađarskog nogometnog saveza za organizaciju Europskog prvenstva 2012. godine.

Uz vizualnu prezentaciju predstavljanje gradova domaćina EP-a u Hrvatskoj - Zagreba, Splita, Osijeka i Zagreba održali su glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, projekt-manađer Zoran Cvrk te proslavljeni hrvatski nogometaš Davor Šuker.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić tom je prigodom ustvrdio kako Hrvatska ne bi imala nikakve izglede, no zajedno s Mađarskom, drži Mesić, šanse su daleko veće ponajviše iz razloga, kako je rekao "što će u to vrijeme Hrvatska biti nova članica udružene Europe".

"U toj simbiozi imamo više šansi za organizaciju takvog prestižnog natjecanja" - poručio je Mesić.

"Put do pobjede je težak i složen, predstoji nam još niz akcija prije svega dolazak UEFA-ine inspekcije zadnjeg tjedna u rujnu ove godine. Europsko prvenstvo postaje izuzetno važno obzirom da će se svjetska prvenstva održavati praktički svake 24. godine na istom kontinentu" - kazao je tajnik HNS-a Srebrić zahvalivši se predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu i Vladi te predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu na bezrezervnoj potpori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac svjetskog prvenstva u Francuskoj Davor Šuker kazao je kako je Hrvatska nogometna sila ne i velesila i to je po njegovoj ocijeni i u ovom slučaju od iznimne važnosti.

"Mislim da su nam šanske dobre, pribojavam se više Poljske i Ukrajine nego Italije jer je na apeninskom poluotoku 1990. godine održano svjetsko prvenstvo. Tko bude bolje lobirao, tko bude bolje radio i tko bude bolje investirao dobit će europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo to biti mi" - poručio je Davor Šuker.

Inače, Hrvatska i Mađarska se zajednički natječu za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine a suparnici su im Italija i zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine. Odluka o domaćinu Europskog prvenstvca 2012. godine bit će donešena na sjednici Izvršnog odbora UEFE u Nyonu 8. prosinca ove godine.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara