REPREZENTACIJA NA POLJUDU

Svečana loža Poljuda: Šuker uz Njonju i Plenkovića čeka svoj kraj

Svečana loža Poljuda: Šuker uz Njonju i Plenkovića čeka svoj kraj
Foto: I. Sobol / Pixsell, Hina, Index

IZ SVEČANE lože Poljuda utakmicu Hrvatske i Mađarske (3:0) pratio je vrh HDZ-a na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Uz njega je sjedio predsjednik sabora Gordan Jandroković, a stigli su i potpredsjednici vlade Davor Božinović i Damir Krstičević te ministri Gari Cappelli i Darko Horvat. Prikrpao im se i fiktivni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je zbog rasporeda sjedenja u svečanoj loži zaratio s Marijanom Kustićem uoči utakmice.

Kustić je predvodio političku operaciju povratka reprezentacije u Split. Pravi šef HNS-a i stranački čovjek od povjerenja Andreja Plenkovića položio je ispit. Davor Šuker na mjestu predsjednika Saveza čeka svoj konačni pad. 

Izgubio je moć i podršku Izvršnog odbora HNS-a, sastavljenog većinom od članova HDZ-a. Plenković je davno dao mig Kustiću da se polako riješi Šukera koji je etiketiran i kao "politička šteta". Predsjednica Kolinda na Poljud je stigla u pratnji supruga Jakova, savjetnika Tomislava Mađara i HDZ-ovog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare. 

Čelnici Hajduka nisu bili na Poljudu. Poziv Grada Splita i HNS-a, službenih organizatora susreta, dobio je samo predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, ali nije se odazvao. 

U loži su bili i članovi Izvršnog odbora HNS-a te vanjski suradnik Neven Šprajcer, osuđen u aferi Pošteno suđenje. Posebno je sretan bio Ante Kulušić, šef hrvatskih sudaca, koji je donedavno imao zabranu ulaska u svečanu ložu Hajduka, iako je prema osobnom priznanju veliki hajdukovac. Hajduk je, naime, svim članovima Izvršnog odbora HNS-a svojevremeno poručio da nisu dobrodošli na njihovom terenu.

Reprezentaciju su iz lože bodrili i bivši igrači Hrvatske Mario Stanić i Tonći Gabrić te Šime Vrsaljko. Viđen je i Marko Erceg, predsjednik splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara