koronavirus u sportu

"Svi ovi na tribinama bili su zaraženi. Ta bomba ubija naš grad"

"Svi ovi na tribinama bili su zaraženi. Ta bomba ubija naš grad"
Foto: Gulliver / Getty Images

GRADONAČELNIK Bergama uvjeren je da je prva utakmica osmine finala Lige prvaka, koju su 19. veljače Atalanta i Valencia igrale na San Siru u Milanu, izazvala masovno širenje koronavirusa u Italiji i Španjolskoj. "Ta utakmica bila je biološka bomba koja je eksplodirala na stadionu i sada ubija naš grad", izjavio je Giorgio Gori.

U intervjuu koji je dao na Facebooku, gradonačelnik grada koji je postao "novi Wuhan", svjetski centar pandemije koronavirusa i iz kojeg je Atalanta, siguran je da je to što se u Bergamu mrtvi broje u stotinama te nemaju gdje kremirati posljedica spomenute utakmice, koju naziva jednim od glavnih izvora zaraze.

"Tada još nismo znali što se zapravo događa, jer utakmica je bila 19. veljače, a prvi pacijent u Italiji zabilježen je četiri dana kasnije i to u Lombardiji. To znači da je virus već cirkulirao i da je 40 tisuća ljudi te večeri na stadionu bilo zaraženo. Naravno, nitko od nas tada nije znao da virus cirkulira među nama. Na utakmicu u Milano otišlo je pola Bergama, a oni koji nisu u našem gradu su meč gledali najviše u grupama, okupljajući se po kućama, stanovima, kafićima i tako se virus prenosio s jednog na drugog", govori Gori i dodaje:

"Utakmica nije jedini krivac za veliko širenje korone, jer njen epicentar bio je u bolnici Alzano Lombardo, u kojoj je bolesnik s tada nepoznatom bolešću, za koju se mislilo da je upala pluća, zarazio pacijente, doktore i sestre. Tu je bio glavni centar zaraze, ali utakmica Atalanta - Valencia bila je drugi."

Bila teorija gradonačelnika Bergama točna ili ne, a zastupa je i šef plućnog odjela bolnice u tom gradu, činjenica je da se nakon utakmica protiv Atalante koronom zarazila trećina momčadi Valencije. Kao i da je prvi pacijent na području tog grada koji je bio pozitivan na virus novinar Enrique Mateu, koji se razbolio nakon što je bio na spomenutoj, mnogi misle i fatalnoj, utakmici u Milanu. Mateu je srećom izliječen i otpušten iz bolnice nakon 25 dana.

Jučer je Atalanta objavila da i klub iz europskog i svjetskog žarišta korone ima prvog zaraženog. To je Marco Sportiello, koji je na prvoj utakmici osmine finala LP-a u Milanu bio rezerva, a na uzvratu na Mestalli prvi golman Atalante.

Revanš se, zbog tada već po Europi proširene korone, igrao pred praznim tribinama. Kamo sreće da je i prvi meč ovih rivala bio bez gledatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara